Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

02.10.2006 /

Öljypohjan rikkoontuminen keskeytti turkulaisen hyvin alkaneen kilpailun

Rallin SM-sarja huipentui viikonloppuna Hyvinkäällä ajettuun osakilpailuun. Toni Klemets lähti kilpailuun hyvää päätöstä pitkälle SM-kaudelle. Turkulainen Mitsubishi-kuljettaja olikin oivallisessa syysvireessä, ja taisteli tiukasti ison N-ryhmän kärkisijoista.

Klemets ja kartanlukija Panu Plosila ajoivat pitkässä 2-päiväisessä osakilpailussa välillä jo toisenakin. Kaksikon kilpailu kuitenkin päättyi tiellä vaanineeseen suureen kiveen, joka iski auton pohjapanssarin rikki ja repi vielä moottorin öljypohjankin kuudennella erikoiskokeella.

- Vauhti oli todella hyvää. Kisa alkoi hyvin. Harmittavasti emme kuitenkaan nähneet maalia. Kivi oli jostain noussut suoraan ajolinjalle. Tulimme mutkaan, ja kun näin kiven keskellä tietä, en ehtinyt enää sitä väistää, Klemets raportoi.

Ison N-ryhmän kilpailun voitti Juho Hänninen. Toiseksi ajanut Jari Ketomaa saavutti suomenmestaruuden. Klemets sijoittui loppupisteissä yhdeksänneksi. Hän sijoittui kolmessa osakilpailussa ryhmässään viidenneksi.

- Kausi oli todella vaiherikas. Alkukaudesta vaihdoimme autoa, ja se kannatti. Kesäkisoista vauhti tyydytti Valkeakoskella ja Uudessakaupungissa. Tuloksellisesti kevään Tallinna-ralli oli kuitenkin paras. Ei tästä nyt mitään ihmeellistä kerrottavaa jäänyt. Parempaa tavoiteltiin, Klemets mietti kaudestaan.

Kahdeksan osakilpailun mittainen SM-sarja on nyt päättynyt. Uusi kausi alkaa perinteisesti Napapiirillä Arctic Lapland Rallyn merkeissä tammikuussa. Klemets ajaa SM-sarjassa ensi vuonnakin.

- Nyt aloitetaan valmistautuminen uuteen kauteen. Pyritään siihen, että olemme heti kauden alussa valmiina taistelemaan SM-mitaleista, Klemets sanoo.

Miiro Koivula
0400539100
miiro.koivula@pp.inet.fi

www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa