Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

02.10.2006 / Toni Klemets

Öljypohjan rikkoontuminen keskeytti turkulaisen hyvin alkaneen kilpailun

Rallin SM-sarja huipentui viikonloppuna Hyvinkäällä ajettuun osakilpailuun. Toni Klemets lähti kilpailuun hyvää päätöstä pitkälle SM-kaudelle. Turkulainen Mitsubishi-kuljettaja olikin oivallisessa syysvireessä, ja taisteli tiukasti ison N-ryhmän kärkisijoista.

Klemets ja kartanlukija Panu Plosila ajoivat pitkässä 2-päiväisessä osakilpailussa välillä jo toisenakin. Kaksikon kilpailu kuitenkin päättyi tiellä vaanineeseen suureen kiveen, joka iski auton pohjapanssarin rikki ja repi vielä moottorin öljypohjankin kuudennella erikoiskokeella.

- Vauhti oli todella hyvää. Kisa alkoi hyvin. Harmittavasti emme kuitenkaan nähneet maalia. Kivi oli jostain noussut suoraan ajolinjalle. Tulimme mutkaan, ja kun näin kiven keskellä tietä, en ehtinyt enää sitä väistää, Klemets raportoi.

Ison N-ryhmän kilpailun voitti Juho Hänninen. Toiseksi ajanut Jari Ketomaa saavutti suomenmestaruuden. Klemets sijoittui loppupisteissä yhdeksänneksi. Hän sijoittui kolmessa osakilpailussa ryhmässään viidenneksi.

- Kausi oli todella vaiherikas. Alkukaudesta vaihdoimme autoa, ja se kannatti. Kesäkisoista vauhti tyydytti Valkeakoskella ja Uudessakaupungissa. Tuloksellisesti kevään Tallinna-ralli oli kuitenkin paras. Ei tästä nyt mitään ihmeellistä kerrottavaa jäänyt. Parempaa tavoiteltiin, Klemets mietti kaudestaan.

Kahdeksan osakilpailun mittainen SM-sarja on nyt päättynyt. Uusi kausi alkaa perinteisesti Napapiirillä Arctic Lapland Rallyn merkeissä tammikuussa. Klemets ajaa SM-sarjassa ensi vuonnakin.

- Nyt aloitetaan valmistautuminen uuteen kauteen. Pyritään siihen, että olemme heti kauden alussa valmiina taistelemaan SM-mitaleista, Klemets sanoo.

Miiro Koivula
0400539100
miiro.koivula@pp.inet.fi

www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa