Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

02.10.2006 / Marko Kakko

Tekninen vika taas kuskin harmina

Rallin SM-sarja päättyi lauantaina ja sunnuntaina ajettuun Hyvinkään osakilpailuun. Marko Kakko (SaloUa) haki kartanlukijansa Jani Vainikan kanssa huipennusta pitkään SM-kauteen. Koskelainen Mitsubishi-kuljettaja joutui kuitenkin pettymään jo kilpailun avauslenkillä. Kakkoa koko kauden varjostaneet erilaiset tekniset viat eivät hellittäneet otettaan vieläkään. Tällä kertaa petti vaihdelaatikko.

- Ei se huono tuuri sitten loppunut vieläkään. Heti toisella erikoiskokeella vaihteet alkoivat pomppia pois päältä, ja lopulta laatikosta löytyi enää nelonen. Kilpailu oli pakko jättää kesken, Kakko raportoi harmissaan.

Ison N-ryhmän kilpailun voitti Juho Hänninen. Jari Ketomaa sijoittui toiseksi ja saavutti suomenmestaruuden. Kakon lopullinen sijoitus SM-sarjassa oli yhdestoista.

- Vähän tuli kaudesta erilainen kuin etukäteen suunniteltiin. Totuutta on turha kiertää: kausi oli tosi tahmea. Tekniset ongelmat olivat jatkuvana harmina. Minulla ei ole koskaan ollut näin paljon tällaisia ihmeellisiä pulmia. Ja tuskin on ollut kellään muullakaan. Ei vaan ollut onni nyt yhtään myötä. Käsittämätön, hassu kausi. Yhtään kisaa ei mennyt ilman jotain vikaa. Vaikea on kaudesta mitään kohokohtaa löytää. Mutta jos positiivisesti ajatellaan, niin tästä on suunta nyt vain ylöspäin, Kakko myönsi.

Parin vuoden takainen SM-sarjan pronssimitalisti ei ole vielä lyönyt lukkoon ensi vuoden suunnitelmiaan. Varteenotettava vaihtoehto on jatkaa edelleen ison N-ryhmän kovatasoisessa SM-sarjassa.

Miiro Koivula
0400539100
miiro.koivula@pp.inet.fi


www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa