Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

02.10.2006 / Marko Kakko

Tekninen vika taas kuskin harmina

Rallin SM-sarja päättyi lauantaina ja sunnuntaina ajettuun Hyvinkään osakilpailuun. Marko Kakko (SaloUa) haki kartanlukijansa Jani Vainikan kanssa huipennusta pitkään SM-kauteen. Koskelainen Mitsubishi-kuljettaja joutui kuitenkin pettymään jo kilpailun avauslenkillä. Kakkoa koko kauden varjostaneet erilaiset tekniset viat eivät hellittäneet otettaan vieläkään. Tällä kertaa petti vaihdelaatikko.

- Ei se huono tuuri sitten loppunut vieläkään. Heti toisella erikoiskokeella vaihteet alkoivat pomppia pois päältä, ja lopulta laatikosta löytyi enää nelonen. Kilpailu oli pakko jättää kesken, Kakko raportoi harmissaan.

Ison N-ryhmän kilpailun voitti Juho Hänninen. Jari Ketomaa sijoittui toiseksi ja saavutti suomenmestaruuden. Kakon lopullinen sijoitus SM-sarjassa oli yhdestoista.

- Vähän tuli kaudesta erilainen kuin etukäteen suunniteltiin. Totuutta on turha kiertää: kausi oli tosi tahmea. Tekniset ongelmat olivat jatkuvana harmina. Minulla ei ole koskaan ollut näin paljon tällaisia ihmeellisiä pulmia. Ja tuskin on ollut kellään muullakaan. Ei vaan ollut onni nyt yhtään myötä. Käsittämätön, hassu kausi. Yhtään kisaa ei mennyt ilman jotain vikaa. Vaikea on kaudesta mitään kohokohtaa löytää. Mutta jos positiivisesti ajatellaan, niin tästä on suunta nyt vain ylöspäin, Kakko myönsi.

Parin vuoden takainen SM-sarjan pronssimitalisti ei ole vielä lyönyt lukkoon ensi vuoden suunnitelmiaan. Varteenotettava vaihtoehto on jatkaa edelleen ison N-ryhmän kovatasoisessa SM-sarjassa.

Miiro Koivula
0400539100
miiro.koivula@pp.inet.fi


www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa