Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 2

05.01.2007 /

Sarjan normaalihintainen ilmoittautuminen päättyi vuodenvaihteessa ja tuota edullisempaa ilmoittautumismaksua käytti hyväkseen yhteensä 71 kuljettajaa. Suurinta suosiota nauttii iso N-ryhmä, johon on ilmoittautunut 33 autokuntaa. Pikku ännän SM-mitaleja on ilmoittautunut tavoittelemaan 17 kuljettajaparia ja ryhmä A:ssa mukaan lähtijöitä on tällä hetkellä 21. Myös ulkomaalaisten kiinnostus SM-sarjaa kohtaan jatkuu: peräti seitsemän ei-suomalaista kuskia on ilmoittautunut mukaan kansalliseen rallisarjaamme. Sarjaan ilmoittautuminen jatkuu 31.1.2007 saakka.

Rallin SM-avaus ajetaan tammikuun viimeisenä viikonvaihteena Rovaniemellä. SM Arctic Lapland -rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen sanoo, että SM-avaus voitaisiin ajaa olosuhteiden puolesta vaikka heti.
- Erikoiskokeiden pohjat ovat kovan jään peittämiä. Ne ovat täysin jäässä ja siten loistokunnossa. Lunta tosin voisi sataa ennen starttia vielä hieman lisää. Se pehmentäisi laskuja ojan pohjalle, Poranen toivoo.

Pienen N-ryhmän hallitseva suomenmestari Matti Rantanen vaihtaa luokkaa. Rantanen ajaa alkavalla kaudella ison N-ryhmän SM-pisteistä Mitsubishi Lancer Evo8:lla. Auto on sama, jolla Jussi Välimäki voitti Aasian-Tyynenmeren rallisarjan toissavuonna. Rantasen ajama SM-kulta noteerattiin myös hänen kotipaikkakunnallaan Lammilla, jossa tämä AKK Motorsport ry:n rallivalmennusryhmän uusin jäsen valittiin Vuoden Urheilijaksi 2006.

Ison N-ryhmän hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa rakentaa tallissaan uutta ralliautoa. Merkki, malli ja viritysaste ovat tosin ovat viime vuodelta tutut: ison N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo9.
- Auto valmistuu juuri ennen SM-avausta. Ennakkotestiä en ehdi sillä ajaa. Auto on tosin kaikin puolin tuttu laite. Ennen Rovaniemen SM-starttia tarkoitus olisi kokeilla jossain päin Lappia, että kaikki toimii, mikkeliläinen Ketomaa toteaa.

Rallin MM-sarjasta viime vuosina tutuksi tullut Kosti Katajamäki tekee paluun Ralli SM -sarjaan RRE Sportsin ison N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo9:llä. Katajamäki puolustaa SM-avauksessa myös viime vuoden Arctic Lapland -rallin yleiskilpailun voittoa.
- SM-sarjassa ajaa useita tasokkaita kuljettajia, mutta tästä huolimatta lähden ajamaan voitosta. Motivaatio on kova, joten täysillä lähdetään matkaan. Haave MM-sarjan ajamisesta elää yhä, Katajamäki toteaa.

Myös Mitsubishin WRC-autolla viime vuonna mm. Italian Sardinian MM-rallissa viidenneksi ja Neste Oil Rallissa seitsemänneksi ajanut Jussi Välimäki osallistuu Ralli SM -sarjaan A-ryhmän Mitsubishilla.
- Talvikauden SM-ralleista ajan jokaisen, kesällä voi jäädä joitain kisoja väliin, koska kansainvälinen ajo-ohjelmani menee joidenkin SM-rallien kanssa päällekkäin. SM-sarjassa on kiva ajaa. Ei tarvitse turhaan jarrutella vaan voi vetää huoletta täysillä, Välimäki sanoo.

Kotimaista väriä WRC-auton ratissa edustaa Jukka Ketomäki, joka on ilmoittautunut SM-sarjaan Skodan Octavia WRC:llä. Ketomäen tallissa on kuitenkin Skodan lisäksi myös viime kaudelta tuttu Subaru.
- Voi olla, että auto vielä vaihtuu ennen SM-sarjan alkua. SM-sarjan ajan joka tapauksessa ja 80 prosenttisella varmuudella auto on Skoda WRC, Ketomäki toteaa.


Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa