Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

23.01.2007 / Kosti Katajamäki

Uutisia MM-uran jatkumisesta joudutaan vielä odottamaan

Viisi vuotta rallin MM-sarjassa kilpaillut Kosti Katajamäki palaa takaisin suomenmestaruussarjaan. Katajamäki on sopinut SM-sarjan ajamisesta uudella N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla. Rallikausi käynnistyy ensi viikonloppuna Rovaniemellä.

- Nyt keskitymme menestymään Suomessa. Auto on uusi tuttavuus minulle, samoin kuin osa kilpailuistakin. SM-sarja ei todellakaan ole mikään läpihuutojuttu. Taso on huikean kova, ja jos aikoo voittaa sarjaa pitkään hallinneet kuskit, on mentävä todella kovaa ilman pienintäkään virhettä. Tavoite on silti luonnollisesti suomenmestaruudessa, mutta tiedostan, että se on äärimmäisen kovan työn takana, Katajamäki sanoo.

Katajamäki on rallin suomenmestari 2001 ja 2005. Hän ajoi vuosina 2002-2005 junioreiden MM-sarjassa, ja debytoi MM-sarjan WRC-tasolla viime vuonna. Ford Focus WRC -autolla hän sijoittui viidessä ajamassaan osakilpailussa kahdesti MM-pisteille.

- N-ryhmän SM-sarja Lasse Lammen luotsaaman RRE-tallin huippuautolla on nyt mielekkäin vaihtoehto. MM-sarjassa kilpailukykyistä WRC-autoa ei tahdo tällä hetkellä saada edes rahalla, joten nyt on viisaampaa keskittyä muualla kilpailemiseen ja kuljettajana kehittymiseen. MM-rallit ovat toki edelleen mielessä, ja nyt teemme työtä sen eteen, että saisimme tälle vuodelle vielä WRC-mahdollisuudenkin. Neuvotteluja käydään lähes päivittäin, mutta uutisia ei ole vielä kerrottavana, Katajamäki sanoo.

Katajamäki, 29, lähtee SM-sarjaan yhdessä kartanlukijansa Lasse Hirvijärven kanssa. Kaksikon edellinen yhteistyö palkittiin suomenmestaruudella. Pari starttaa perjantaina Rovaniemellä alkavaan avauskilpailuun lähtönumerolla

- Tiet ovat olleet nuotituksen ajan huippukunnossa. Tulee todella kovavauhtinen ralli. Lunta on jonkin verran, mutta penkoiksi asti sitä ei ole, joten ajolinjojen kanssa pitää olla tosi tarkka. Testien perusteella auto ja oma vauhti tuntui tosi hyvältä, mutta kilpailussa se sitten nähdään mitä se oikeasti on, Katajamäki puntaroi.

Miiro Koivula

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa