Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

24.01.2007 /

Matti Rantanen starttaa perjantaina rallin SM-sarjan avaavaan Arctic Lapland Rallyyn hiukan odottavissa tunnelmissa. Rantasella on kilpailuolosuhteissa ensimmäistä kertaa alla ison N-ryhmän nelivetoinen Mitsubishi Lancer Evo VIII. Vaikka ennakkotestit ovat sujuneet jopa odotettua paremmin, ei Matti halua niiden perusteella rakennella mitään turhia kuvitelmia huippusijoituksista.

- Vaikka testeissä ajoimme kokeneempien nelivetokuljettajien kanssa vertailukelpoisia aikoja, niin kyllä kilpailutilanne on aina kilpailutilanne. Koska tämä on ensimmäinen kilpailu nelivetoisella, on tässä aika vaikeata listata mitään tarkkoja sijoitustavoitteita. Sen verran asiaa olen kuitenkin miettinyt, että kilpailun aikana pitää kuitenkin saada aikaan riittävän hyviä erikoiskoeaikoja, mitkä tyydyttävät itseä, Rantanen kertoo tavoitteistaan.

Aivan kylmiltään lammilainen ei kilpailuun starttaa, sillä takana on jo noin 300 kovavauhtista testikilometriä. Testeissä on keskitytty lähinnä ajoharjoitteluun sekä sopivien alustansäätöjen hakemiseen. Myös moottori on säädetty kylmiin olosuhteisiin sopivaksi.

Rantanen on viihtynyt reitillä kartanlukijansa Jan Lönegrenin kanssa mainiosti ja erikoiskokeet alkavat olla jo hyvin paperilla.

- Olemme uudistaneet nuottia Mannisenmäen Riston ohjeiden mukaan ja ihan hyvältä se nuotti nyt tuntuu, vaikka toki onhan uudistuksissa aina opettelemista. Reitti on tällä kertaa todella hyvässä kunnossa ja oikeastaan ainoa huono osuus on Siikakämän alkupuoli. Vauhdit nousevat täällä todella koviksi, joten on erittäin tärkeätä, että kuljettajalla on luotto autoon ja alusta toimii moitteettomasti. Siksi kokeilemme vielä torstaina testipätkällä joitain iskunvaimennukseen liittyviä asioita. Mutta muuten tässä on ihan rento ja hyvä fiilis kisaa odotellessa, Matti toteaa.

Matti Rantanen starttaa kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa reitille numerolla 21.

Lisää tietoja Matti Rantasen kotisivuilta www.mattirantanen.net

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa