Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

25.01.2007 / Jari Ketomaa

Rallin SM-sarjan kovatasoisen ison N-ryhmän Suomen mestari Jari Ketomaa on Rovaniemellä valmiina starttaamaan kauden avaavaan Arctic Lapland Rallyyn, joka käynnistyy perjantaina.

Kuljettajat ja kilpailukalusto joutuvat heti kauden alkajaisiksi tiukkaan testiin pohjoisen jäätävissä olosuhteissa. Rovaniemen ympäristössä ajetaan paitsi kaksipäiväisen yleiskilpailun voitosta myös kaksista eri SM-pisteistä, kun sekä perjantaina että lauantaina jaetaan menestyjille omat SM-pisteensä.

Jari Ketomaa lähtee luonnollisesti tavoittelemaan SM-tittelinsä uusimista.
- No eipä kai voittoisan viime kauden jälkeen voi muutakaan tavoitetta olla kuin mestaruuden uusiminen, Ketomaa naurahtaa.

- Täällä Rovaniemellä en ole vielä täydellisesti menneinä vuosina onnistunut yleiskilpailussa, mutta yksittäisten kisapäivien voittoja on tullut tilille.

- Täysillä haen menestystä ja uskon, että N-ryhmän autolla ollaan aika korkealla myös yleiskisassa, Ketomaa jatkoi.

Team Mitsubishi Ralliart Finlandin väreissä kilpaileva Ketomaa lähtee tähän kauteen uusin eväin.
- Kartanlukija vaihtuu tälle kaudelle, kun Tuomo Hannosen siviilikiireet estivät häneltä täysipainoisen paneutumisen kartanlukijan tehtäviin. Siksi päädyimme yhdessä tähän ratkaisuun, Tuomo pitää ainakin yhden välivuoden tiiviistä kilpailutoiminnasta. Uutena kartturinani toimii Miika Teiskonen, joka edustaa samaa seuraa kuin minäkin, Mikkelin UA:ta. Miika on kokenut kartanlukija ja uskon, että yhteistyömme sujuu hyvin jo SM-avauksessa, Ketomaa selvitti.

- Nuotituksen aikana kaikki on sujunut hienosti. Reitillä on paljon uusia osuuksia, joten nuotituksen onnistuminen onkin tärkeä juttu, tietää kartanlukija Miika Teiskonen.

Ennakkotestit keskiviikkona ja torstaina

Jari Ketomaan uusi ralliauto, Mitsubishi Lancer Evo IX, valmistui vasta juuri kauden kynnyksellä.

- Kilpuri saatiin kuntoon vasta maanantaina ja sen jälkeen huoltomiehet lähtivät Mikkelistä kohti pohjoista. Ennakkotestit pääsin ajamaan vasta täällä paikanpäällä keskiviikkona ja torstaina, Ketomaa kertoili.

- Auto on tosin kaikin puolin tuttu laite jo viime vuodelta. Viime kauden voittoisa peli meni kaupaksi ja päätimme rakentaa uuden ja entistä ehomman.

Suuria muutoksia ei toki ole luvassa, kehitystyötä tehdään lähinnä iskunvaimennuksen ja jousituksen osalta.

Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen starttaavat kauden avauskilpailuun lähtönumerolla 3.

- Jos perjantaina sataa ennusteiden mukaisesti reilusti lunta, voi pienestä lähtönumerosta olla haittaa. Rengas ja pitkät nastat eivät pääse siinä tapauksessa pureutumaan tiehen ja pito voi muutamalle kärkiautolle olla heikompi. En kuitenkaan vaivaa päätäni tuolla asialla etukäteen, Ketomaa totesi.

Vuoden ensimmäisestä Ralli SM -ohjelmasta saadaan nauttia jo sunnuntaina 28. tammikuuta, jolloin TV-vastaanottimiin kurvaillaan kauden avauskisan tunnelmissa.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa