Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

25.01.2007 / Toni Klemets

Rallin SM-sarja käynnistyy Rovaniemellä

Toni Klemets, 30, uhkuu intoa uuden rallikauden kynnyksellä. SM-sarjan avausosakilpailu kaasutellaan perinteiden mukaan Rovaniemellä, ja Klemets odottaa viikonlopun kilpailusta menestystä.

Turkulainen vaihtoi viime vuonna N-ryhmän ajokkinsa uuteen Mitsubishi Lancer Evo IX -malliin, ja saavutti kesän ja syksyn kilpailuissa hyviä tuloksia. Uuteen vuoteen Klemets hyökkää SM-mitali mielessään.

- Mitali on ehdoton tavoite. Auto on ollut valmiina jo pitkään ja kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Yleensähän ensimmäiseen kilpailuun on tullut aina vähän kiire, mutta nyt ollaan todellakin täysin valmiina. Etelä-Suomen kelit tosin eivät tietenkään ole antaneet paljon mahdollisuutta testaamiseen, Klemets sanoo.

Rallin SM-sarja elää tällä hetkellä murrosta, jossa N-ryhmä on syrjäyttämässä ylikalliiden WRC-autojen valtaa. Klemets arvelee, että N-ryhmä on nousemassa tärkeimmäksi kilparyhmäksi Suomessa.

- Siltä se nyt näyttää. Uusia autoja on paljon ja todella kovaa pitää mennä jos aikoo kärjessä ajaa, kuski korostaa.

Klemets ajaa avausrallissa Jani Laaksosen kanssa, kun vakiokartanlukija Panu Plosila on estynyt. Hän palaa Klemetsin rinnalla talven seuraavissa kilpailuissa. Syy on inhimillinen: kartturin perheeseen odotetaan jälkikasvua juuri Rovaniemen kilpailun aikaan.

- Tiet Lapissa ovat hyvässä kunnossa. Tarkoitus on ajaa varmasti maaliin molempina päivinä ja kerätä hyvät SM-pisteet ja sitä kautta saada parempi lähtönumero seuraavaan ralliin. Kesä on ollut minulle perinteisesti talvea parempi, joten nyt yritetään kerätä talvesta niitä "varmoja" pisteitä ja kiristää vauhtia voittotaisteluun sitten kesäkelillä, Klemets miettii.

Kilpailu Rovaniemellä käynnistyy perjantaina ja jatkuu lauantaina. Klemets liimaa punaisen Mitsubishinsä oviin lähtönumeron kahdeksan.

Miiro Koivula
0400539100

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa