Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

26.01.2007 / Jari Ketomaa

Rallin SM-sarjan ison N-ryhmän Suomen mestari Jari Ketomaa aloitti Rovaniemen Arctic Rallin vauhdikkaasti. Mikkeliläinen latasi monen A-ryhmän kuskin yllätykseksi yleiskilpailun pohja-ajan rallin avauspätkällä.

Toisella erikoiskokeellakin meno maistui Mitsuhishi-kuskille, vaikka kaksi A-ryhmän kilpakumpania pääsikin tuloksissa ohi. Kolmannella EK:lla Ketomaalle ja muillekin kärjessä pienillä numeroilla startanneille tuli hidasteita matkaan runsaan irtolumen vuoksi.

- Kolmospätkää ei oltu aurattu ollenkaan lumisateen jäljiltä. Siellä tuloslista olikin aika erikoista luettavaa, totesi sijalle 14 liukastellut Ketomaa.

Mitsubishi Ralliart Finland -tiimin kuski oli jälleen kärkivauhdissa, kun kilpailun ensimmäinen pitkä erikoiskoe, EK4 Jyrhämäjärvi, ajettiin ensimmäisen huollon jälkeen. Ketomaa kellotti toisen pohja-aikansa ja nousi yleiskilpailun kakkoseksi vain kahden sekunnin päähän Kosti Katajamäestä.

- Täysillä lähdettiin vaativalle Siikakämän pätkälle, mutta kova yritys päättyi ulosajoon ja monen minuutin lumitöihin. Jälkeenpäin on tietysti turha jossitella, mutta vähän hiljempaakin olisi voinut tyrkätä. Hyvä sijoitus ja SM-pisteet valuivat käsistä, Ketomaa harmitteli.

- Paikkaa edelsi täysillä ajettava oikea, jonka jälkeen auto ei aivan taittunut seuraavaan kirraavaan vasuriin. Pientä lumipenkkaa siinä siirrettiin jonkin matkaa. Yritin vedättää peliä tielle, mutta ei se ihan jaksanut nousta.

- Viitospätkän ulosajo oli tietenkin kova pettymys. Positiivinen juttu oli kuitenkin se, että erittäin vähäisistä ennakkotesteistä huolimatta vauhti riitti aivan kärkeen saakka.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen lähtevät rallin toiseen päivään lapioinnista sisuuntuneena. Kaksikon tavoitteena olisi kerätä mahdollisimman suuri pistepotti lauantain osakilpailusta.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa