Facebook Twitter Email Pinterest

Katajamäki puolusti menestyksekkäästi Arctic Lapland Rallyn voittoaan ison N:n autolla

27.01.2007 / Katajamäki puolusti menestyksekkäästi Arctic Lapland Rallyn voittoaan ison N:n autolla

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu

Katajamäki puolusti menestyksekkäästi Arctic Lapland Rallyn voittoaan ison N:n autolla

kosti-podiumKauden avauskisa Arctic Lapland Rallyn toinen ajopäivä käynnistyi kevyen lumipyryn saattelemana, mutta ilma kirkastui päivän mittaan. Eilisen tapaan ison N-ryhmän Kosti Katajamäki oli koko joukon nopein ja hän vei täten nimiinsä rallin kaksipäiväisen yleiskilpailun voiton. Tunturin toinen ajopäivä oli samalla myös oma erillinen SM-osakilpailunsa Rovaniemellä jaettiin SM-pisteitä sekä perjantailta että lauantailta. Ryhmä A:ssa lauantain maksimipisteet menivät Juha Vuorelalle, isossa N:ssä Jari Ketomaalle ja pienessä n:ssä Joonas Lindroosille.

Ryhmä A:ssa kauden 2007 ensimmäisen SM-osakilpailun perjantaina voittanut Jarmo Mikkonen ampaisi vauhdikkaasti liikkeelle myös lauantaina ajaen aamun ensimmäisen pätkän (EK7) läpi luokan nopeimpaan aikaan. Sitten kävi köpelösti. EK:lla 8 Mikkosen Ford Focus WRC lipesi niin syvälle hankeen että lapiohommissa vierähti lähes 1,5 tuntia ja lopputuloksena oli keskeytys. Mitsubishi Lancer Evo 7:lla ajava Jussi Välimäki täräytti pohjat EK:lla 8 ja 9 ja siirtyi kauden toisessa SM-osakilpailussa Ryhmä A:n johtoon.

Välimäki kasvatti johtoaan EK:lla 10 ja hän oli kakkosena tulevaa Juha Vuorelaa jo yli minuutin edellä sitten tekninen vika päätti Välimäen voittokulun EK11:llä. Mitsubishi Lancer Evo 7:llä ajava Vuorela otti johtopaikan ja piti sen aina maaliin saakka, vaikka Kai Eklund ajoikin viimeisen EK:n Ryhmä A:n nopeinta vauhtia. juha_vuorela

-Ihmeiden aika ei ole ohi! Aikamoinen yllätys tämä oli, ja voitto tuli tuurilla kun edestä tippui kavereita pois. Toisaalta Tunturi on sellainen, että pitää olla tarkkana loppuun asti, kauden toisen SM-kilpailun Ryhmä A:ssa voittanut Vuorela sanaili maalissa.

-Ajettiin tänään ilman mitään suuria riskejä ja noustiin sitä kautta kun muita jäi reitille. Sama juttu toistuu täällä joka vuosi. Ajettiin vaan omaa kisaa, toiseksi lauantaina ajanut Eklund tuumi.

Eilisen yllätystehtailija, Ryhmä A:ssa kolmanneksi ajanut Kreikan Ioannis Papadimitriou aloitti myös lauantaina vauhdikkaasti. Vauhtia oli kuitenkin jopa hieman liikaa ja ateenalaisen hotellinomistajan Arctic Lapland Rally päättyi tällä(kin) kertaa lumipenkkaan.

Ryhmä A, epäviralliset tulokset SM-sarjan toisen osakilpailun osalta:
1. Juha Vuorela 1.05.06,6, 2. Kai Eklund -01,9, 3. Kari Ali-Rantala -1.34,0, 4. Arto Juolahti -1.53,7, 5. Heikki Westerlund -5.53,5

Juha Vuorela johtaa Ryhmä A:n SM-taistoa kahden ajetun osakilpailun jälkeen, koossa 17 pistettä.


Mitsubishi Lancer Evo 9:llä ajava Juha Salo oli ison N:n kuljettajista eniten hereillä lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Eilisestä keskeytyksestään sisuuntunut hallitseva mestari Jari Ketomaa puolestaan oli nopein seuraavalla pätkällä, EK:lla nro 8. Yleiskilpailun kärjessä Mitsubishillään kaasutellut Kosti Katajamäki kellotti luokan pohja-ajan EK9:llä, ja kun siihen saakka ison N:n kauden toista SM-osakilpailua johtanut Juha Salo jäi Kostin kärkiajasta liki 47 sekuntia, nousi myöskin Mitsun viimeisimpään kehitysversioon luottava Jari Ketomaa luokan piikkipaikalle.

ketomaaKetomaa kiitti ja kumarsi ja piti nopeinta vauhtia yllä myös erikoiskokeilla 10 ja 11. Salo puristi nopeimman ajan vielä päivän viimeisellä pätkällä, mutta Ketomaa piti pintansa ison N:n johdossa. Subarulla matkaa taittanut Jukka Ketomäki oli kauden toisen osakilpailun toinen ja Juha Salo sai kotiin viemisikseen kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet.

-Perussettiä! Tämä päivä meni tosi hyvin. Kahden ekan pätkän jälkeen muutimme auton säätöjä enemmän eilisen kaltaisiksi ja sitten kulki vielä paremmin. Ajoimme kokonaista 12 kilometriä testejä ennen tätä viikonloppua, joten tyytyväinen pitää olla, vaikka jäimmekin eilen ilman pisteitä, lauantain SM-kisan voittanut Jari Ketomaa kertasi kisan tapahtumia

-Pitkästä aikaa hyvä sijoitus. Kaikki toimi hyvin. Pieniä virheitä toki mahtuu pitkään päivään, mutta olen todella tyytyväinen, kakkoseksi Subarullaan ajanut Jukka Ketomäki riemuitsi.

-Hyvin meni tänään. EK9:llä osuimme valliin ja hävisimme 40 sekuntia sen pätkän nopeimmasta ajasta. Jos sitä virhettä ei olisi tullut niin olisimme voineen taistella voitosta. Mutta jossitteluksihan se menee. Muuten meni oikein hyvin, kolmanneksi lauantaina tullut Juha Salo summasi

Eilen perjantaina ajetun ensimmäisen SM-osakilpailun voittanut Kosti Katajamäki oli toisen osakilpailun neljäs. Katajamäki vei samalla koko kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn voiton, täpärästi ennen SM-sarjan ulkopuolella ajanutta Anton Alénia.

Iso N, epäviralliset tulokset SM-sarjan toisen osakilpailun osalta:
1. Jari Ketomaa 1.03.12,7, 2. Jukka Ketomäki -32,0, 3. Juha Salo -44,4, 4. Kosti Katajamäki -45,4, 5. Marko Kakko -2.28,0

Kosti Katajamäki johtaa ison N:n SM-taistoa kahden ajetun osakilpailun jälkeen, koossa 18,5 pistettä.


Tässä luokassa käsikirjoitus eteni samoilla linjoilla Ryhmä A:n kanssa: eilisen SM-osakilpailun voittanut Jarkko Nikara ajoi pohjat lauantain ensimmäiselle EK:lle. Toisella pätkällä, erikoiskokeella numero 8, nopein oli rovaniemeläinen Ailu Magga, täpärästi ennen Joonas Lindroosia, mutta Nikara piti silti johtopaikkansa. 30 kilometriä pitkällä EK9:llä hallitsevan nuorten suomenmestari Nikaran Honda Civicistä tulivat ns. öljyt pihalle, mikä johti harmittavaan keskeytykseen. Joonas Lindroos ajoi kyseisen pätkän nopeimmin läpi ja otti pikku n:n johtopaikan haltuunsa. lindroos

Lindroosin hyvä vauhti jatkui seuraavalla kahdella erikoiskokeella, ja vaikka AIlu Magga kellotti pohjat viimeiselle EK:lle, vei Joonas Lindroos tämän kakkososakilpailun voiton nimiinsä. Ville Hautamäki nousi tasaisen ajonsa ansiosta toiseksi. Kolmanneksi kauden toisessa SM-osakilpailussa kiirehti kotiralliaan ajanut Ailu Magga. Kärkikolmikon miehet ajoivat kaikki pienen n-ryhmän suosikkiauto Honda Civic Type R:llä.

-Vähän pyörähdettiin EK10:llä, mutta ei pahasti. Muuten tultiin ilman virheitä. Varsinkin kaksi viimeistä pätkää olivat tosi hienossa kunnossa. Ajaminen tosin vaikeutui sen jälkeen kun Jarkko (Nikara) keskeytti. Edessä ei ollut ketään ja takana tuleviinkin oli pitkä matka. Nyt ajetaan koko kausi Hondalla, ja tästä on hyvä jatkaa Nilsiään, Joonas Lindroos kertoi voitostaan iloiten.

-Suht´ OK tämä meni, oman Tunturi-historiani tuntien& Ei lähdetty väkisin hakemaan voittoa ei nyt tosin varmisteltukaan, mutta ajettiin niin että pysyttäisiin tiellä. Kaikki pelasi hyvin, pienen N:n kakkoseksi lauantaina ajanut Hautamäki jutteli.

Pieni n-ryhmä, epäviralliset tulokset SM-sarjan toisen osakilpailun osalta:
1. Joonas Lindroos 1.08.13,9, 2. Ville Hautamäki -52,7, 3. Ailu Magga -1.30,8, 4. Antti Rintamäki -4.56,4, 5. Hannu Mutikainen -6.16,0

Lindroos johtaa pikku n:n SM-taistoa kahden ajetun osakilpailun jälkeen, koossa 22 pistettä.


Lopulliset viralliset tulokset osoitteessa: http://www.lapdatasystem.com/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=86

Motor Forum: Ralli SM -koostelähetys Arctic Lapland Rallystä MTV3:lla sunnuntaina 28.1. klo 18:30

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu: TahkoSpa SM -ralli, Nilsiä, 17.2.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa