Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

27.01.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katamäki ajoi lauantaina päättyneen Arctic Lapland -rallin voittajaksi tiukan sekuntitaistelun jälkeen. Mitsubishi-kuski löylytti ison N-ryhmän autollaan tehokkaammat WRC-luokan autot jo perjantaina ja puolusti näin 2-päiväisen rallin viimevuotista voittoaan tyylikkäästi.

Katajamäki voitti yleiskilpailun 2,6 sekunnin erolla Anton Aleniin. Samalla Katajamäki otti kartanlukijansa Lasse Hirvijärven kanssa SM-sarjan pisteissä johtopaikan avausviikonlopun jälkeen.

Alen oli noussut Katajamäen ohi lauantaina 1,2 sekunnin erolla, mutta Katajamäki oli viimeisellä erikoiskokeella 3,8 sekuntia kilpakumppaniaan nopeampi ja nousi takaisin ykköspaikalle.

- Päätin viimeisen erikoiskokeen lähdössä, että minä haluan voittaa tämän. Tulin niin kovaa kuin suinkin osasin. Kyllä nyt on aika hyvä fiilis, Katajamäki hykerteli.

Napapiirin talvessa Katajamäki teki koko viikonlopun takuuvarmaa työtä. Kaksinkertainen SM-kultamitalisti palasi kotimaiseen sarjaan menestyksellä. RRE-tallin Mitsubishi Lancer Evo IX -auto sai kuljettajalta kiitokset.

- Kyllä tällainen nykyaikainen N-ryhmän auto on tosi mahtava peli. Oli suorastaan nautinto päästää menemään. Suurimman vaikutuksen teki varmasti alustan toimivuus. Nyt kausi on avattu, ja tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Olen varma, että vauhtini paranee vielä kun saadaan lisää kilometrejä alle. Nyt kaikki oli vielä kuitenkin ihan uutta minulle, Katajamäki muistutti.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Nilsiässä.

Miiro Koivula
0400539100

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa