Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

27.01.2007 /

Lumipenkassa käynti maksoi yleiskilpailuvoiton?

Tunturi-rallin toinen kilpailupäivä jatkui vaiheikkaana. Ralli käytiin loppuun ison N-ryhmän hallinnassa. Ensimmäistä kertaa tuotantoautot valtasivat kaikki palkintosijat. Juha Salo ja kartturi Mika Stenberg olivat kokonaiskilpailun kolmansia. Kosti Katajamäki voitti ja Anton Alén oli toinen.

Eilen puolikuntoisena reitillä kamppaillut Juha Salo teki sen, minkä ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen lupasi. Kokonaiskilpailussa 27,4 sekuntia Kosti Katajamäen perässä ollut Mitsubishi Ralliart -kuljettaja raivosi päivän aloituserikoiskokeilla nipistäen eroa heti 20 sekunnilla.

- Keliin ja ajopaikkaan nähden kiri oli hyvä suoritus. Itselläni oli parempi olo ja iltahuollossa autoon tehdyt muutokset auttoivat. Jouduimme tosin välttelemään koko päivän kolmosvaihteen käyttöä, jotta eilen osittain rikkoutunut vaihdelaatikko kestäisi loppuun asti, Salo sanoi.

Päivän kolmannella pätkällä Salon kärkitaisteluun tuli takapakkia. Karkkilalaisten Mitsubishi haukkasi lunta.
- Yritimme Hanhikoskellakin tulla niin paljon kuin pääsimme. Puolessa välissä pätkää kävimme vallissa, ilmanputsari meni täyteen lunta. Se vaikutti liikaa loppuihin 18 kilometriin, yli 40 sekuntia pätkällä hukannut kuljettaja kertasi.

Kilpailun kolmella viimeisellä pätkällä Salo ja Stenberg tekivät kaikkensa kiriäkseen Hanhikoskella hävittyä aikaa umpeen. Kello osoitti, että näiden pätkien ajat olivat riittävän hyviä nostamaan Mitsubishi-kaksikon kilpailun kolmanneksi. Ero voittaneeseen Katajamäkeen kutistui reilusta 50 sekunnista 26,4 sekuntiin.
- Pettymyshän kolmas sija on viime vuoden voittoon verrattuna. Tällä kunnolla se oli kuitenkin maksimisuoritus. Vielä on tehtävää myös auton kanssa.

Rallikauden SM-avaus vahvisti, että N-ryhmän mestaruustaistelua käydään laajalla rintamalla. Tunturin molemmilta päiviltä jaetut pisteet yhteen ynnättynä kautta jatketaan helmikuussa Nilsiässä kärjen, Katajamäki, Salo, Ketomäki, osalta lähes tasatilanteesta.
- Rovaniemen kahden kilpailun sijoitukset menivät mukavasti ristiin. Tasaista on. Tästä on hyvä jatkaa, Stenberg summasi.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa