Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

27.01.2007 / Juha Salo

Lumipenkassa käynti maksoi yleiskilpailuvoiton?

Tunturi-rallin toinen kilpailupäivä jatkui vaiheikkaana. Ralli käytiin loppuun ison N-ryhmän hallinnassa. Ensimmäistä kertaa tuotantoautot valtasivat kaikki palkintosijat. Juha Salo ja kartturi Mika Stenberg olivat kokonaiskilpailun kolmansia. Kosti Katajamäki voitti ja Anton Alén oli toinen.

Eilen puolikuntoisena reitillä kamppaillut Juha Salo teki sen, minkä ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen lupasi. Kokonaiskilpailussa 27,4 sekuntia Kosti Katajamäen perässä ollut Mitsubishi Ralliart -kuljettaja raivosi päivän aloituserikoiskokeilla nipistäen eroa heti 20 sekunnilla.

- Keliin ja ajopaikkaan nähden kiri oli hyvä suoritus. Itselläni oli parempi olo ja iltahuollossa autoon tehdyt muutokset auttoivat. Jouduimme tosin välttelemään koko päivän kolmosvaihteen käyttöä, jotta eilen osittain rikkoutunut vaihdelaatikko kestäisi loppuun asti, Salo sanoi.

Päivän kolmannella pätkällä Salon kärkitaisteluun tuli takapakkia. Karkkilalaisten Mitsubishi haukkasi lunta.
- Yritimme Hanhikoskellakin tulla niin paljon kuin pääsimme. Puolessa välissä pätkää kävimme vallissa, ilmanputsari meni täyteen lunta. Se vaikutti liikaa loppuihin 18 kilometriin, yli 40 sekuntia pätkällä hukannut kuljettaja kertasi.

Kilpailun kolmella viimeisellä pätkällä Salo ja Stenberg tekivät kaikkensa kiriäkseen Hanhikoskella hävittyä aikaa umpeen. Kello osoitti, että näiden pätkien ajat olivat riittävän hyviä nostamaan Mitsubishi-kaksikon kilpailun kolmanneksi. Ero voittaneeseen Katajamäkeen kutistui reilusta 50 sekunnista 26,4 sekuntiin.
- Pettymyshän kolmas sija on viime vuoden voittoon verrattuna. Tällä kunnolla se oli kuitenkin maksimisuoritus. Vielä on tehtävää myös auton kanssa.

Rallikauden SM-avaus vahvisti, että N-ryhmän mestaruustaistelua käydään laajalla rintamalla. Tunturin molemmilta päiviltä jaetut pisteet yhteen ynnättynä kautta jatketaan helmikuussa Nilsiässä kärjen, Katajamäki, Salo, Ketomäki, osalta lähes tasatilanteesta.
- Rovaniemen kahden kilpailun sijoitukset menivät mukavasti ristiin. Tasaista on. Tästä on hyvä jatkaa, Stenberg summasi.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa