Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

29.01.2007 /

Ralliautoilun SM-sarjan avauspisteistä kilpailtiin viikonloppuna Rovaniemellä. Jani Salomaa oli ensimmäistä kertaa viivalla Subaru Imprezalla isossa N-ryhmässä. Koska riihimäkeläisellä ei kokemusta nelivetoisista ollut ennen tätä kautta, lähdettiin liikenteeseen maltillisin tavoittein. Tärkeätä oli päästä maaliin ilman ulkoiluja. Tavoite täyttyi ja Salomaa oli lopulta kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa yleiskilpailun 31 ja ison N-ryhmän 19. SM-pistetili ei auennut, mutta Subaru Challengessa hän pitää hallussaan viidettä sijaa.

- Alku oli todella vaikean tuntuinen, sillä paikoin tuli ajettua samalla tyylillä kuin Hondalla. Ajaminen alkoi sujua paremmin, mitä enemmän kilometrejä jäi taakse. Lauantaina iltapäivällä ajo oli jo huomattavasti helpompaa kuin perjantaina. Joka tapauksessa, tavoite täyttyi ja sain alle paljon tärkeitä kilometrejä lähes ilman ongelmia, Jani summaa.

Oikeastaan ainoa ongelmatilanne oli perjantaina, jolloin auton jarrut loppuivat lähes totaalisesti neljännellä, Jyrhämäjärven erikoiskokeella ja seuraava 30 kilometriä pitkä Siikakämän erikoiskoe piti ottaa rauhallisesti lähes jarruttomalla autolla. Huolto korjasi jarrut kuitenkin ammattimaisesti kuntoon ja kilpailu pääsi jatkumaan ongelmattomasti maaliin.

- Auto toimi kyllä todella hienosti koko kilpailun ajan ja jarruongelmista ei voi syyttää kuin itseään. Subaru on todella hyvä peli ja tuntuu, että mitä röykkyisempää on, niin sitä kovempaa sillä pääsee kaksivetoiseen verrattuna. Autossa riittää kyllä potentiaalia vaikka minne. Nyt täytyy ennen seuraavaa osakilpailua käydä auto tarkasti lävitse sekä panostaa tosissaan harjoitteluun. Ei tässä vauhdin parantamiseksi mitään sen kummempia konsteja ole olemassa, Jani tuumii.

Jani Salomaan ja Mikko Lappalaisen kilpailukausi jatkuu 17.2. Nilsiässä SM-rallin merkeissä.

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa