Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 4

30.01.2007 / Ralli SM -uutisia 4


Seuraava etappi: TahkoSpa SM -ralli

Seuraava SM-ralli, TahkoSpa -ralli, ajetaan 17. helmikuuta Nilsiässä. Kilpailu on järjestävän seuran Nilsiän Urheiluautoilijoiden 40-vuotisjuhlakilpailu. Tuleva reitti on todella kompakti, sillä se sisältää enemmän EK-kilometrejä kuin siirtymäosuuksia!

Reitillä on seitsemän erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 107 km. Siirtymäosuuksilla on mittaa vain 103 km. Olosuhteet ovat kunnossa. Kaksi erikoiskoetta päättyy järven jäälle ja viime päivien pakkasten jälkeen olemme pysyneet alkuperäisessä suunnitelmassa vaikka vaihtoehtoisesti pystymme muuttamaan kyseisten erikoiskokeiden loppuosan myös maalle.

Helmikuun puoliväliin mennessä lunta sataa varmasti vielä lisää. Hyvältä näyttää, TahkoSpa SM -rallin kilpailunjohtaja Antti-Jussi Keinänen toteaa.


Subaru haastoi Mitsubishin

Subaru sai Rovaniemen SM-avauksessa kiilattua isossa N-ryhmässä kaksi autoa kärkinelikkoon, kahden Mitsubishin väliin. Onko Mitsubishin ylivalta jo murrettu, ison N-ryhmän jaetulla kakkossijalla SM Arctic Lapland Rallyn jälkeen ajava Subaru-kuljettaja Jukka Ketomäki?

Kiilaa lyödään ainakin kovasti. Rovaniemen SM-avaus oli hieno aloitus kaiken kaikkiaan. Omalla kohdallani alkukauden ajamattomuus näkyi jarrutuksissa. Liian moneen mutkaan ajoin yhden jarrutuksen sijasta kahdella jarrutuksella. Ennen Nilsiässä ajettavaa TahkoSpa SM -rallia ajan Kauhavalla F-Cupin osakilpailussa 0-autoa ja seuraavana viikonloppuna Ruotsin MM-rallin. Näiden kisojen jälkeen uskon, että pystyn kiristämään lisää vauhtia, Ketomäki sanoo.


Myös Katajamäki lupaa parantaa

SM Arctic Lapland Rallyn yleiskilpailun voittaja Kosti Katajamäki lupaa myös parantaa vauhtiaan TahkoSpa SM -rallissa Nilsiässä. Katajamäki voitti avausosakilpailun N-ryhmän RRE Sportsin Mitsubishi Lancerilla.

Ehdin kokeilla N-ryhmän autoa kilpailua edeltävänä sunnuntaina kertaalleen. Täytyy myöntää, että ennen starttia hieman jännitti. Tämän päivän moderni N-ryhmän auto oli kuitenkin positiivinen yllätys. Etenkin auton jousitus teki minuun vaikutuksen.

Rovaniemellä en osannut käyttää auton potentiaalia 100-prosenttisesti hyväkseni, mm. jarrutukset eivät osuneet aina kohdalleen ja ajamisessakin löytyy parantamisen varaa. Nilsiässä lupaan ajaa kovempaa, Katajamäki hymyili.


Tuohino 0-auton rattiin

Rallin kaksinkertainen suomenmestari (1999 ja 2001) Janne Tuohino ajaa SM Arctic Lapland Rallyn tapaan 0-autoa myös TahkoSpa SM -rallissa. Tuohino kävi vuodenvaihteen

molemmin puolin tutustumassa Kansainvälisen Autoliitto FIA:n uutuusluokka Super 2000 -luokan nelivetoisiin ralliautoihin, joilla voi jo nyt kilpailla mm. ison N-ryhmän SM-pisteistä ja tuotantoautojen maailmanmestaruudesta.

Testasin Toyotan ja Volkswagenin S2000-autoa sekä tutustuin paikan päällä Fiatin ja Peugeotin S2000-kalustoon. Autot vaikuttivat mielenkiintoisilta. Jatkosta ei ole sovittu mitään. Se on varma, että tämän talven aikana en aja lähtönumerot kyljissä yhtään virallista rallia.

Olisi mielenkiintoista nähdä, miten S2000-autot pysyvät N-ryhmän autojen vauhdissa Suomessa, vai ehtiikö niille ollenkaan? Rovaniemellä ison N-ryhmän kärki ajoi todella kovaa, Tuohino tunnusti.


Nikara säästyi moottoririkolta

Nuorten hallitseva suomenmestari Jarkko Nikara ajoi pienen N-ryhmän korkeimmat SM-pisteet SM Arctic Lapland Rallyn avauspäivänä, mutta joutui keskeyttämään toisen kilpailupäivän moottorin öljyvuodon takia.

Moottoriöljyt karkasivat öljynsuodattimen välistä. Suodatin löystyi tärinästä ja aukesi Hanhikosken erikoiskokeella. Sammutin moottorin ajoissa ja ajoin auton heti tien sivuun kun öljyvalo syttyi. Kone toki avataan ennen Nilsiän SM-rallia vielä varmuuden vuoksi, mutta en usko, että se olisi kärsinyt vaurioita.

Nilsiään lähden ajamaan taas pienen N-ryhmän voitosta ja kaventamaan poikien pistejohtoa, Nikara toteaa.


Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa