Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen SM-Itäralliin voitto mielessä

12.06.2015 / Miikka Kimari

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy lauantaina Joensuussa ajettavassa SM-Itärallissa. Talven jälkeen SM3-luokan pistekolmosena oleva Kiuruveden UA:n Jari Huttunen lähtee SM-Itäralliin kamppailemaan luokkavoitosta. Talvikaudella Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa luokan voittanut Huttunen jäi edellisessä osakilpailussa ilman pisteitä konerikon vuoksi. Nyt tavoitteena on napata Joensuusta jälleen täysi pistepotti. 
 
- Voitto aina ensisijainen tavoite ja sitä haetaan totta kai myös tällä kertaa. Lauantaina taktiikkana on ajaa ensimmäiselle erikoiskokeella oma perussuoritus ja katsoa sen jälkeen, pitääkö vielä kiristää vauhtia.

Huttunen haki yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa vauhtia kesäkauden sorakoitoksiin ajamalla toukokuussa testimielessä Talsi Rallyssa Latviassa. Teknisestä viasta huolimatta hän sai kisassa hyvin sorakilometrejä alle. Samalla hiottiin Citroen C2:n alustan säädöt kohdalleen Joensuuta varten. Tällä viikolla Huttunen viimeisteli kaluston ja kuljettajan kisakuntoa vielä AKK Driver Academyn ajoleirillä. 

SM-Itärallin nopeita ja luonteikkaita erikoiskokeita mainostetaan usein Suomen parhaina. Ne ovat myös Kiuruveden kasvatin mieleen.

- Tykkään Joensuun seudun teistä, sillä siellä mennään eikä meinata. On mielenkiintoista nähdä, minkälaiseksi luokan kärkikamppailu muodostuu. Meillä on myös hyvä lähtöpaikka, joten tiet ovat meidän numerollamme varmasti hyvässä kunnossa.

SM-Itäralli on Huttuselle tärkeä kilpailu SM-sarjan pistetilanteen kannalta. Samalla se on myös iso näytön paikka AKK Sportsin järjestämää Tulevaisuuden Tähti -kilpailua varten. Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Neste Oil Ralliin täydellisellä kilpailupaketilla, joka sisältää R3T-ralliauton ja huoltokokonaisuuden. Valintaprosessissa otetaan huomioon Rallin SM -sarjan neljä ensimmäistä osakilpailua ja siihen osallistuvat SM3-luokan nuoret kuljettajat, jotka ovat luokan SM-pisteissä viiden parhaan joukossa. Kuljettajien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Finalistien nimet julkaistaan Joensuun Ralli SM -osakilpailun jälkeen ja kesäkuun lopulla kilpailijat osallistuvat Vierumäen ratkaiseviin valintatesteihin.

- On selvää, että hyvä tulos Joensuusta on erittäin tärkeää myös Tulevaisuuden Tähti -kilpailun kannalta, joten panokset ovat kovat. Tästä ei kuitenkaan oteta turhia paineita vaan mennään normaaleilla kisafiiliksillä, Huttunen sanoo.

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa