Facebook Twitter Email Pinterest

Tulevaisuuden Tähti -finalistit selvillä

13.06.2015 / Sami Kolsi

SM-Itärallin jälkeen selvisi ketkä nuoret kuljettajat pääsevät finaaliosuuteen tavoittelemaan palkintoautoa Neste Oil Ralliin. Palkinnosta kisaavat Jari Huttunen, Ville-Markus Marttinen, Joonas Tokee ja Joni Viitala. Finaaliosuuteen pääsemisen ehtona oli alle 25 vuoden ikä ja sijoittuminen viiden parhaan joukkoon SM3-luokan sarjapisteissä SM-Itärallin jälkeen.

Finaaliosuuden ensimmäinen vaihe käynnistyy heti sunnuntaina 14. kesäkuuta nuotituskokeella Vierumäen Urheiluopiston läheisyydessä. Nuotituskokeen valvoo rallin MM-sarjastakin tuttu kartanlukija Jarmo Lehtinen. Sunnuntain päättää illalla järjestettävät psykologiset testit, joissa mitataan kandidaattien henkisiä kykyjä sekä valmiutta kehittyä ja menestyä kilpakuljettajana.

Finaaliosuus jatkuu maanantaina fyysisillä testeillä sekä haastatteluilla, joihin sisältyy myös englanninkielinen osuus. Valintaraati julkistaa voittaneen kuljettajan nimen tiistaina 16. kesäkuuta.

- Oli mielenkiintoista seurata nuorten edesottamuksia juuri päättyneessä SM-Itärallissa. Ajotaitoja ja osaamista on mitattu SM-osakilpailuissa, ja nyt katsotaan testeissä henkiset sekä fyysiset ominaisuudet. Uskon, että kokenut raati löytää joukosta sen oikean tulevaisuuden tähden, sanoo raadin jäsen ja Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Lisätietoja projektista antaa:
AKK Sports Oy, projektijohtaja Kai Tarkiainen, 040 846 6766, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi 

Kuvassa ajaa SM3-luokkaa pisteissä johtava Jari Huttunen, joka on yksi testeihin valituista kuljettajista. Kuvaaja: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa