Facebook Twitter Email Pinterest

Tulevaisuuden Tähti -finalistit selvillä

13.06.2015 / Sami Kolsi

SM-Itärallin jälkeen selvisi ketkä nuoret kuljettajat pääsevät finaaliosuuteen tavoittelemaan palkintoautoa Neste Oil Ralliin. Palkinnosta kisaavat Jari Huttunen, Ville-Markus Marttinen, Joonas Tokee ja Joni Viitala. Finaaliosuuteen pääsemisen ehtona oli alle 25 vuoden ikä ja sijoittuminen viiden parhaan joukkoon SM3-luokan sarjapisteissä SM-Itärallin jälkeen.

Finaaliosuuden ensimmäinen vaihe käynnistyy heti sunnuntaina 14. kesäkuuta nuotituskokeella Vierumäen Urheiluopiston läheisyydessä. Nuotituskokeen valvoo rallin MM-sarjastakin tuttu kartanlukija Jarmo Lehtinen. Sunnuntain päättää illalla järjestettävät psykologiset testit, joissa mitataan kandidaattien henkisiä kykyjä sekä valmiutta kehittyä ja menestyä kilpakuljettajana.

Finaaliosuus jatkuu maanantaina fyysisillä testeillä sekä haastatteluilla, joihin sisältyy myös englanninkielinen osuus. Valintaraati julkistaa voittaneen kuljettajan nimen tiistaina 16. kesäkuuta.

- Oli mielenkiintoista seurata nuorten edesottamuksia juuri päättyneessä SM-Itärallissa. Ajotaitoja ja osaamista on mitattu SM-osakilpailuissa, ja nyt katsotaan testeissä henkiset sekä fyysiset ominaisuudet. Uskon, että kokenut raati löytää joukosta sen oikean tulevaisuuden tähden, sanoo raadin jäsen ja Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Lisätietoja projektista antaa:
AKK Sports Oy, projektijohtaja Kai Tarkiainen, 040 846 6766, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi 

Kuvassa ajaa SM3-luokkaa pisteissä johtava Jari Huttunen, joka on yksi testeihin valituista kuljettajista. Kuvaaja: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa