Facebook Twitter Email Pinterest

Tulevaisuuden Tähti -finalistit selvillä

13.06.2015 / Sami Kolsi

SM-Itärallin jälkeen selvisi ketkä nuoret kuljettajat pääsevät finaaliosuuteen tavoittelemaan palkintoautoa Neste Oil Ralliin. Palkinnosta kisaavat Jari Huttunen, Ville-Markus Marttinen, Joonas Tokee ja Joni Viitala. Finaaliosuuteen pääsemisen ehtona oli alle 25 vuoden ikä ja sijoittuminen viiden parhaan joukkoon SM3-luokan sarjapisteissä SM-Itärallin jälkeen.

Finaaliosuuden ensimmäinen vaihe käynnistyy heti sunnuntaina 14. kesäkuuta nuotituskokeella Vierumäen Urheiluopiston läheisyydessä. Nuotituskokeen valvoo rallin MM-sarjastakin tuttu kartanlukija Jarmo Lehtinen. Sunnuntain päättää illalla järjestettävät psykologiset testit, joissa mitataan kandidaattien henkisiä kykyjä sekä valmiutta kehittyä ja menestyä kilpakuljettajana.

Finaaliosuus jatkuu maanantaina fyysisillä testeillä sekä haastatteluilla, joihin sisältyy myös englanninkielinen osuus. Valintaraati julkistaa voittaneen kuljettajan nimen tiistaina 16. kesäkuuta.

- Oli mielenkiintoista seurata nuorten edesottamuksia juuri päättyneessä SM-Itärallissa. Ajotaitoja ja osaamista on mitattu SM-osakilpailuissa, ja nyt katsotaan testeissä henkiset sekä fyysiset ominaisuudet. Uskon, että kokenut raati löytää joukosta sen oikean tulevaisuuden tähden, sanoo raadin jäsen ja Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Lisätietoja projektista antaa:
AKK Sports Oy, projektijohtaja Kai Tarkiainen, 040 846 6766, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi 

Kuvassa ajaa SM3-luokkaa pisteissä johtava Jari Huttunen, joka on yksi testeihin valituista kuljettajista. Kuvaaja: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa