Facebook Twitter Email Pinterest

Turun SM-ralli kuuluu radiosta ja näkyy livenä netistä

20.08.2015 / Sami Kolsi

Todella suosittu Rallin SM-sarjan ralliradio palaa taajuuksille jälleen Turun osakilpailussa. Radio toteutetaan yhteistyössä Auran Aallot -radiokanavan kanssa.

Ralliradion studiossa äänessä ovat Auran Aaltojen Markku Silvennoinen, Joni Pakarinen, joka on tuttu niin aiemmista SM-sarjan radiolähetyksistä kuin myös Ylen MM-ralliradiosta sekä moottoriurheiluviestinnän konkari ja lajin kävelevä tietopankki Kikka Kuosmanen.

Erikoiskokeilla kuljettajia visaisilla kysymyksillään hiillostavat niin ikään tutut äänet Nita Ahola ja Jussi Nurmela.

Ralliradion lähetys Turusta alkaa perjantaina 28.8. kello 18.00, jolloin päästään rallin ennakkotunnelmiin. Perjantai jatkuu lähtöalueen haastatteluilla sekä tietysti kahden ensimmäisen erikoiskokeen seuraamisella.

Lauantaina ralli on radioaalloilla kello 9.00 alkaen, kun vuorossa on toinen kisapäivä ja seitsemän erikoiskoetta. Päivä päättyy kuljettajien kommentteihin kilpailun maalista Turun Kauppatorilta alkuillasta.

Turku tarjoaa myös liikkuvaa kuvaa

Uutena konseptina Rallin SM-sarja tarjoaa katsojille mahdollisuuden seurata Turun osakilpailun tapahtumia livenä netti-tv:stä. Live TV:n kuusihenkinen tiimi haluaa tuoda lajin lähemmäksi katsojia.

- Suurena lajin ystävänä haluaisi aina nähdä sen saavan entistä parempaa näkyvyyttä ja kasvattavan näkyvyyttään. Teknologian kehittyminen avaa uusia mahdollisuuksia rallin kaltaiselle lajille olla entistä lähempänä fanejaan. Olin jo 2011 tuottamassa Youtube-sisältöä Rallin SM-sarjalle ja viime vuonna jo hieman Turussa kokeilimme tätä tuotantomallia. Tulokset olivat rohkaisevia, joten nyt päätimme tehdä kotikilpailuumme näinkin laajamittaisen tuotannon, turkulainen projektia johtava Timo Korkalainen sanoo.

- Tuotantotiimimme koostuu neljästä kuvaajasta ja kahdesta leikkaajasta. Tämän tuotannon pyöritämme talkoovoimin ja rakkaudesta lajiin sekä mediatuotantoon. Pyrimme samalla selvittämään, kuinka helppoa tämä konsepti olisi jalkauttaa esimerkiksi urheiluseurojen omaan käyttöön tapahtumalähetyksiä varten. Potentiaalia tällaisella tuotannolla voi olla paljonkin, Korkalainen lisää.
 
Live TV:n lähetykset kattavat Kauppatorin lähtö- ja maaliseremoniat, perjantain ensimmäisen erikoiskokeen ja lauantaian erikoiskokeet 3, 5, 6 ja 8.
 
- Kannattaa myös muistaa, että kyseessä on tuotannon kokeilu näissä olosuhteissa ensimmäistä kertaa, joten yhteyskatkoja tai muita kommervenkkejä voi tulla vastaan. Lähetyksen rinnalle kannattaa laittaa pyörimään ralliradio, sillä annamme heidän hoitaa rallifiiliksen nostatuksen ja kisan selostamisen, Korkalainen vinkkaa.
 
- Toivottavasti saamme välitettyä rallin ilosanomaa tällä livelähetyksellä niin vanhoille kuin uusillekin rallin ystäville, Korkalainen sanoo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa