Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo haluaa varmistaa SM1-luokan mestaruuden Turussa

26.08.2015 / Marko Mäkinen

Hannu´s Rally Teamin ilmoittama ja Peugeot 208 T16 R5 –autoa ajava rallin kahdeksankertainen Suomen mestari Juha Salo starttaa kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa Turun SM-ralliin mestaruus mielessä.
 
Turkuun tullessa Salo johtaa SM1-luokan mestaruustaistelua 35,5 pisteellä. Ajajauran yhdeksäs mestaruus varmistuisi jo Turussa, mikäli Salo yltää Länsi-Suomen haastavilla ralliteillä SM1-luokan ykköseksi.
 
- Mestaruuden varmistaminen on Turun SM-rallin ehdoton ykköstavoite. Viime vuoden kisassa päädyin Viron Karl Kruudan kanssa yleiskilpailun ykköseksi tasa-ajalla, mutta hävisin rallin voiton ensimmäisen erikoiskokeella 0,2 sekuntia hitaamman ajan takia. Tänä vuonna tavoitteeni on olla loppuajassa kilpailun nopein.
 
Salo sanoo, että edellisinä vuosina Turun SM-reitti on ollut suhteellisen nopea, haastava ja tiet hyväpintaisia.
 
- Etenkin perjantai-illan pimeydessä ajattavat erikoiskokeet tuovat ralliin oman lisähaasteensa. Pimeässä ajettavat erikoiskokeet kuuluvat perinteiseen rallinajoon ja ne ovat mielestäni hyvä lisä kokonaisuuteen. Tästä kiitos kilpailun järjestäjälle.
 
Salo kertoo saaneensa heinäkuun puolivälissä Virossa ajetusta EM-rallista hyvää lisävauhtia loppukauden kisoihin.
 
- Uskon, että olemme Turussa ja Tampereella hyvässä lyönnissä. Painetaan menemään täysillä ja katsotaan kisan aikana, mihin suuntaan tilanne rallissa kehittyy. En aio miettiä taktiikkaani tämän pidemmälle.
 
- Auto on huollettu ja purettu osiksi. Ajan vielä valmistavat testit ennen H-hetkeä, jossa katsotaan, että kaikki on kunnossa ja jotain  
pieniä juttuja vielä kokeillaan. Automme on tänä vuonna toiminut hienosti. Sanotaan niin, että kuski ei ole vielä lähellekään pystynyt  
ulosmittaamaan Peugeotin koko potentiaalia. Jo kauteen lähdettäessä arvelin, että sopeutuminen R5-luokan autoon vielä käytännössä koko kauden, ja se on aika lähellä myös totuutta.
 
- Meillä on myös tiimimestaruussarja hyvässä tilanteessa. Turussa on mahdollisuus jopa tuplaan, sillä tiimimme Hannu´s Rally Team johtaa tiimien välistä sarjaa selvällä erolla seuraavaan, Salo muistuttaa.
 
Turun SM-ralli käynnistyy Turun Kauppatorilta perjantai-iltana klo 19.30. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Ralli jatkuu lauantaina klo 9.30 seitsemällä erikoiskokeella.
 
Kilpailun huoltotaukoa vietetään noin klo 12.00 alkaen Turun Artukaisissa. Ralli päättyy Turun Kauppatorille lauantaina klo 17.00.

Kuva: DPPI

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa