Facebook Twitter Email Pinterest

Kasin SM-kausi huipentui kolmanteen sijaan Tampereen Pirelli -rallissa

29.09.2015 / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarja kurvailtiin päätökseen Tampereella Pirelli -rallin merkeissä. Kaksipäiväisissä kahinoissa koluttiin takavuosina Jyväskylän MM-rallissa käytettyjä pikataipaleita. Team Kasingin miehistö Jukka Kasi ja Henri Ania selvittivät vaativan reitin ongelmitta. Urakan päätteeksi Kasi ohjasi SM1 -luokan Ford Fiestan maalipaikalle luokan kolmanneksi nopeimpana kuljettajana. 

Rallin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajettiin perjantai-iltana. Ensimmäinen pätkä oli lyhyt yleisöpätkä Teivon raviradalla. Toisella kiirustaipaleella otettiin miehistä mittaa vaativuudestaan tunnetulla 16-kilometrisellä Pengonpohjan vuoristoradalla. Haastetta kuljettajille lisäsi illan pimeys ja sateiden jälkeinen liukkaus.

-Pengonpohja oli vaikea pätkä. Vaikeutta lisäsi vielä pimeys. Me ajoimme sen pätkän varovasti. Se päätettiin jo rallin alkaessa, että Pengonpohjassa ei tehdä virheitä. Lauantaina oli edessä paljon erikoiskoekilometrejä, jotka halusimme ajaa kunnialla läpi, selvitti SM1 -luokan 10:nneksi perjantain lenkillä päästellyt Kasi.

Jos toisen kilpailupäivän aamulla ei ollut hereillä ensimmäisellä erikoiskokeella, 27-kilometrisellä Västilän pätkällä, se tiesi ongelmia. Vaikeusaste pysyi edelleen korkealla tasolla kun jatkettiin Sahalahden ja Savon kiirustaipaleille.

Loppukirillä kolmanneksi

-Västilä oli paha paikka. Siellä tuli paljon räysää. Meidän lähtökohta oli, että emme lähde siellä hulluttelemaan.  Me säästyimme pahemmalta, vaikka yhden hypyn jälkeen laskeuduimme reilusti tien ulkopuolelle. Siinä oli tuuria matkassa, että maastossa ei ollut kiviä tai muita esteitä. Kun Västilästä selvittiin, niin seuraavilla pätkillä tohdimme jo nostaa vauhtia, sanoi Sahalahdessa kuudenneksi ja Savossa kolmanneksi kiristänyt Kasi.

Iltapäivän kolmella seuraavalla pätkällä Kasi esitti kauden parasta vauhtia. Luokkasijoitukset kirjattiin; 3. 4. ja 2. Ennen viimeistä, Uskilan toiseen kertaan ajettavaa 25-kilometristä erikoiskoetta Team Kasingin miehistö oli tukevasti SM1 -luokan kolmantena.

-Viimeinen erikoiskoe otettiin varman päälle. Se vain ajeltiin läpi, sillä sijoitusta emme ajamalla pystyneet nostamaan, eikä takana ei ollut uhkaa lähellä. Kolmas sija tuntuu hienolta, vaikka auttoihan kilpakumppaneiden epäonni meidän sijoitusta. Näin se ralleissa usein menee, kuten meillä alkukaudesta rengasrikkojen ja muiden epäonnistumisien kautta.

Opettava kausi

-Jos koko kauden summaa lyhyesti, niin rikkinäisen SM2 -luokassa Mitsubishillä ajetun talvikauden jälkeen syyskesän vauhti on ollut koko ajan  nousujohteista. Ero niihin kilpailijoihin jotka ovat olleet pätkäajoissa hieman meitä edellä, on kaventunut kauden edetessä. Ihan kuumin kärki menee tietenkin omaa vauhtiaan.

-Oman kehityksen huomasi varsinkin nyt Tampereella. Vuoden takaiset nuotit olivat sitä tasoa, että emme edes itse niitä enää oikein ymmärtäneet. Teimme kaikille pätkille täysin uudet nuotit.

Team Kasingin miehistö on tämän kauden jälkipuoliskolla vakiinnuttanut paikkansa rallin SM-sarjan SM1 -luokassa. Luokka SM-sarjassa pysyy samana kun siirrytään rallivuoteen 2016.

-Tässä on menty kaksi vuotta eteenpäin melkoista vauhtia. Kun aloitimme silloin takavetoisella Escortilla, nuoteista ei tiedetty vielä mitään. Säätöjä autoon tehtiin takapuolituntuman perusteella. Nyt nelivetoisen Fiestan sielunelämä paljastuu tietokoneelta ja auton säätämisen hoitavat ammattimiehet tietokoneen tarkkuudella. Yritän itse kuljettajana ja Henri kartanlukijana kehittyä lisää ensi kautta ajatellen. Uusi kausi alkaa Tunturirallista tammikuun lopulla. Ennen sitä ajetaan Fiestalla paljon testiä talvea varten.

Jukka ja Henri sijoittuivat vielä vahvistamattoman pistetaulukon SM1 -luokassa viidenneksi. Tiimikilpailussa Team Kasing ajoi pisteitä L.A.D. Service tiimille, joka sijoittui tiimikisan kolmanneksi.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa