Facebook Twitter Email Pinterest

Tampereen SM-rallin voitto takasi Joni Nikolle ”vain” SM-hopeaa

29.09.2015 / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarja kurvailtiin päätökseen kaksipäiväisen Pirelli rallin reitillä Tampereen ympäristön vaativilla erikoiskokeilla. SM2 -luokan ylivoimaisesti Mitsubishi Lancer Evo 9:llä voittanut ja yleiskilpailussa toiseksi sijoittunut Joni Nikko saavutti Tampereella uransa toisen SM-hopean nelivetoisten autojen luokasta. Nikon kartturina toimi koko kauden mikkeliläinen Henri Arpiainen.

Rallin avauspäivänä perjantaina kurvailtiin kaksi erikoiskoetta. Ensimmäinen niistä päättyi Nikon voittoon. Toisella pätkällä Nikko oli toinen. Yötauolle siirryttiin Nikon ollessa SM2 -luokan toisena 0,6 sekuntia Kristian Kiviniemen ykköstilasta. 

Kun rallin ratkaisuja lähdettiin ajamaan toisena kisapäivänä, Nikko nosti tahtipuikon ylös heti ensimmäisellä pätkällä täräyttäen pohja-ajan liki 16 sekunnilla. Ja tahti jatkui päivän kaikilla kuudella jäljellä olevalla kiirustaipaleella. Laihialainen tuuppasi varmemmaksi vakuudeksi pohjat kaikille pätkille ja voitti SM2 -luokan 1:43 minuutilla ennen toiseksi noussutta Teemu Asunmaata.

-Perjantai-iltana ajettiin sellainen varma suoritus, että pysytään vielä hyvissä hyökkäysasemissa lauantain pätkille. Lauantain avaus Västilässä meni ihan nuottien mukaan. Kun Västilässä päästiin hyvään rytmiin, sitä ei ollut syytä hukata päivän aikana. Ajettiin samalla tempolla loppuun saakka, vaikka lopussa olisi ollut varaa hidastaa. Mutta kun ei sitä koskaan tiedä rengasrikoista tai muista niin oli hyvä pitää vähän hajurakoa muihin, tiivisti Nikko lauantain tapahtumat. 

SM-sarjan nopeimmat

Nikko ja Arpiainen olivat kauden aikana SM2 -luokan ylivoimaisesti nopein pari. Kun SM-sarjassa päästeltiin yhteensä 49 erikoiskoetta, Nikko vei niistä nimiinsä 31. Mestaruuden saavuttanut Teemu Asunmaa, pronssia ajanut Kristian Kiviniemi ja Tapio Lauronen olivat muut yhteensä 18 pohja-aikaa kirjanneet kuljettajat. Kahdessa viimeisessä SM-rallissa kahlattiin läpi 18 pikataivalta. Nikko kuittasi noista pätkistä 16 pohja-aikaa.

Laihialaisen mestaruuden esteeksi nousi sääntö, jolla alle kymmenen osallistujan ralleista jaettiin vain puolitetut pisteet. Näitä puolikkaita jaettiin kolmesta viimeisestä rallista, joista kaksi päättyi Nikon voittoon. Viimeisen rallin 1,5-kertaiset pisteet jäivät torsoiksi alla 10 lähtijän kisassa.

-Kyllä mestaruus tietenkin olisi maistunut kun hopeaa on kaapissa jo ennestään. Pistelasku ei nyt vain meitä suosinut loppukauden kilpailuissa. Ensi vuodeksi sääntö muuttuu. Silloin jaetaan pisteet taulukon mukaan osallistujien määrästä riippumatta, Nikko tarkensi.

-Koko rallin SM-sarjasta jäi päällimmäisenä hyvä maku. Kisat olivat hienoja jokaisella paikkakunnalla ja kilpakumppaneiden kanssa ajettiin rehdisti kilpaa. Mitali on nyt tulossa ja sen saavuttaminen on ollut ison joukon yhteistyön tulos. Kiitokset menevät sponsoreille ja kavereilla jotka ovat kökällä paiskineet töitä tiimin menestyksen eteen. 

Nikon tiimissä rallin SM-hopean juhlimisen aika on vasta myöhemmin. Rallisprintin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu kurvaillaan Huittisten nopealla kylätiellä 11. lokakuuta. Siellä Nikko taistelee vielä tosissaan SM-mitalista. Kuljettaja lähtee Huittisiin sillä asenteella, että tällä kaudella kuitenkin juhlittaisiin myös Suomen mestaruutta.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa