Facebook Twitter Email Pinterest

Suomen mestari Jari Huttunen suuntaa Saksan mestaruussarjaan

06.11.2015 /

Ralliautoilun SM3-luokan tuore Suomen mestari Jari Huttunen siirtyy ensi kaudella kotimaan rallipoluilta Saksaan. 21-vuotias Huttunen osallistuu yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Saksan mestaruussarjan Opel Adam Rallye Cupiin. Kahdeksan osakilpailun sarja käynnistyy maaliskuussa 2016 ja sen kaikki osakilpailut ajetaan asfaltilla.  Sarjan osallistujien kilpailukalustona on 145 hevosvoimainen 1.6 litrainen etuvetoinen Opel Adam.

- Saksan mestaruussarja on luonnollinen seuraava askel uralla eteenpäin. Opel Adam Rallye Cup on kovatasoinen sarja, jossa pääsee kustannustehokkaasti ajamaan asfalttiralleja. Tavoitteena on sarjavoiton lisäksi päästä kilpailemaan Opelin tarjoamasta palkinnosta kaudelle 2017. Ensi vuoden sarjassa menestyneet kuljettajat osallistuvat kilpailuun, jossa on palkintona Opelin R2-auto EM-sarjan osakilpailuihin kaudelle 2017.

Debyyttikaudellaan Ralli SM -sarjan SM3-luokan mestaruuden voittanut Huttunen ei ole aiemmin kilpaillut asfalttiralleissa, joten tuleva kausi tuo uusia haasteita. Hänen vahva taustansa kartingista edesauttaa sopeutumista. Lisäksi Huttunen kävi lokakuussa tutustumassa Saksan sarjan olosuhteisiin vuoden viimeisessä osakilpailussa.

- Tiet ovat totta kai täysin erilaisia kuin Suomessa, mutta esimerkiksi nuotitus hoidetaan samalla kaavalla.  Ralli SM -sarjassa käyttämäämme Citroeniin verrattuna Opelin viritysaste on lievempi, joten kaluston kestävyyden kanssa ei pitäisi tulla ongelmia. Kaikki ajavat samanlaisilla autoilla ja renkailla, joten lähtökohdat tasaiselle kilpailulle ovat hyvät. 

Saksan sarjan lisäksi Jari Huttusen tavoitteena on pitää kilpailutuntumaa yllä myös Suomessa. Suunnitelmat kotimaan kisojen ja kaluston suhteen tarkentuvat myöhemmin.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunen.com
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
http://www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-cup/aktuelles/

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa