Facebook Twitter Email Pinterest

Michelin-yhteistyö tukee nuoria R2-kuljettajia

12.01.2016 / Kai Tarkiainen

Ralli SM jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään Michelinin kanssa, niin sarjan parissa kuin myös sen Tulevaisuuden Tähti -hankkeessa. SM3-luokan nuorille kuljettajille on luvassa rengaspalkintoja ja kaikille kuljettajille luotettavaa rallirengaspalvelua Lapinjärven Huoltopisteestä. 

Ralli SM -sarjan R2-luokan kautta nousee tulevanakin kesänä jälleen yksi uusi suomalainen rallilupaus näyttämään kyntensä Neste Rallissa ja FIA:n Junioreiden MM-sarjassa. Tämän mahdollistaa nyt kolmannelle kaudelleen lähtevä AKK Sportsin Tulevaisuuden Tähti -palkinto.

Palkinnon aiemmat voittajat ovat saaneet Neste Ralli -näyttöjensä ansiosta uransa hyvään nousuun. Teemu Suninen ajaa tänä vuonna 10 MM-osakilpailua WRC2-luokassa Skodalla ja Jari Huttunen tähtää Saksan Opel Adam Cupiin hakemaan asfalttikokemusta ja kansainvälistä mainetta.

Mukana kuljettajiamme maailmalle viemässä on myös Michelin, Junioreiden MM-sarjan virallinen rengaskumppani. Muun sarjayhteistyön ohella Michelinin kilparenkaiden edustaja Lapinjärven Huoltopiste ja AKK Sports haluavat palkita nuoria Michelin-kuljettajia, varsinaisen tulevaisuuden tähden lisäksi. 

Tulevaisuuden Tähti valitaan jälleen sarjan neljännen osakilpailun jälkeen, R2-luokan viiden parhaan pistekärkeen mahtuvien enintään 25-vuotiaiden kuljettajien joukosta. JWRC-palkinnon voittajan lisäksi palkitaan valintatesteissä kaksi muuta parhaiten sijoittunutta, koko kauden Michelin-renkailla kilpaillutta kuljettajaa kuudella rallirenkaalla SM-kauden loppukoitoksiin. 

– Ralli SM:n R2-luokka on varmasti yksi tämän hetken mielenkiintoisimpia luokkia koko suomalaisessa ralliautoilussa. Luokassa on jo monena vuonna ollut todella tasainen joukko hyviä nuoria kuljettajia tasavertaisella kalustolla. Vaikka Tulevaisuuden Tähti -palkinto onkin se kaikkien tavoittelema unelma, haluamme palkita myös lähelle sitä päässeitä kuljettajia ja kannustaa heitä kehittymään urallaan, toteaa Michelinin ralliasiantuntija Sebastian Lindholm. 

Palkintojen lisäksi sarjan kilpailijoille on tarjolla laadukasta Michelin-rengaspalvelua kauden aikana. Kauden avauksessa Arctic Lapland Rallyssa 28.–30.1. Michelin on paikalla rallin huoltoalueella, rengastilauksia otetaan vastaan 21. tammikuuta saakka. Muista osakilpailukohtaisista palveluista voi tiedustella tarkemmin Lapinjärven Huoltopisteestä.

Lisätiedot: 

AKK Sports Oy, sarjapromoottori Kai Tarkiainen, puh. 040 8466 766, kai.tarkiainen (at) autourheilu.fi

Ab Lapinjärven Huoltopiste Oy, Fredrik Sjöberg, puh. 040 5842 931, info (at) rallirengas.fi

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa