Facebook Twitter Email Pinterest

Arctic Lapland Rallyssa on mukana kaikkien aikojen ensimmäinen kuski ja talli Kiinasta

18.01.2016 / Sami Kolsi

Rovaniemellä 28.–30.1.2016 ajettavassa Arctic Lapland Rallyssa kisaa kuski ja talli ensimmäisen kerran myös Kiinasta. Kiinalaiset eivät ole koskaan aikaisemmin ajaneet Suomessa, vaikka suomalaiset rallinimet ovat kisanneet jo vuosikymmeniä Kiinan mestaruuksista.

China Rally Championshipin seitsemänkertainen mestari Wang Dongjiang starttaa Tunturiralliin tiimissä, jonka taustalla on kaksi rovaniemeläisyritystä, hirsitaloja maailmalle vievä Rovaniemen Hirsitalot Oy sekä Arctic China -incomingtoimisto.

Rovaniemi Log House Racing Teamin yhteistyökumppanina toimii kiinalainen suurliikemies, johon Rovaniemi Hirsitalot Oy:n toimitusjohtaja Timo Kähkönen on tutustunut tehdessään vientikauppojaKiinan kasvavilla puutalomarkkinoilla. 

”Liikemies tunnetaan erittäin innokkaana moottoriurheilun harrastajana. Parhaillaan hän on ajamassa mönkijällä Paris-Dakarin 9000 kilometrin reittiä Polariksen kuskina”, kertoo Kähkönen.

Idean kiinalaisten osallistumisesta Arctic Lapland Rallyyn Timo Kähkönen sai viime keväänä, kun Rovaniemi Log House Racing Team osallistui Kiinan Changbaishanissa maan suurimpiin lukeutuvaan freestyle-moottorikelkkailu- ja off-road –rallitapahtumaan.  Moottorikelkkakisan voitti ylivoimaisesti rovaniemeläinen freestyle-kelkkailija Jyri Keskiaho.

”Ajattelin, että mikä olisi Lappiin ja vauhtilajeihin hullaantuneelle liikemiehelle paremmin sopiva idea kuin Napapiirillä ajettava arktinen ralli”, Kähkönen toteaa.

Vuoden 2016 Tunturiralliin ilmoittautuneiden joukossa on peräti 13 eri kansallisuutta. Kiinalaisten lisäksi kisaan osallistuu kaksi kuljettajaa myös Japanista. Ennen viikonvaihdetta ralliin ilmoittautuneita oli 70, mutta perinteisesti valtaosa kuskeista vahvistaa osallistumisensa vasta viime hetkillä.

”Esimerkiksi viime vuoden juhlarallissa ilmoittautuneiden määrä tuplaantui viimeisinä tunteina”, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen.

Arctic Lapland Rallyn lopullinen lähtölista päivittyy maanantaina 18.1. klo 23.59 rallin nettisivuille www.arcticrally.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa