Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelisellä edessä WRC-debyytti - tavoitteena palkintokorokesijoitus

28.01.2016 / Jani Kekoni

Nyt perjantaina ja lauantaina Rovaniemen ympäristössä ajettavassa Arctic Lapland rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen tekevät debyytin rallin MM-sarjasta tutun WRC-auton ratissa ja lähtevät haastamaan Ralli SM-sarjan kärkikuljettajat Mitsubishi Lancer WRC autollaan.
 
51. kerran ajettavan perinteikkään rallin 10 vaativalle erikoiskokeelle ja 233 erikoiskoekilometrille starttaava kaksikko suuntaa tavoitteenaan parantaa vuonna 2014 saavuttamaansa neljättä sijaa ja sitä kautta kerätä mahdollisimman paljon ns. korotettuja SM-pisteitä.
 
Eskelisellä edessä on juhlakilpailu kun hän 10. kerran lähtee taituroimaan Napapiirin kimuranteille pikataipaleille. Huippukokeneelle kartanlukija Arto Kapaselle vuoden 2016 Tunturiralli on järjestyksessään 19. Samalla Kapanen tekee paluun tutun ralliauton hyttiin kun hän edellisen kerran tällä samaisella Mitsubishi Lancer WRC autolla kilpaili Jani Paasosen kanssa vuoden 2003 Saksan MM-rallissa.
 
Riku Sepän Dynamo-rallitiimin alaisuudessa ajava Eskelinen odottaa tulevalta kilpailulta paljon, mutta silti lähtee matkaan odottavaisella ja nöyrällä asenteella.
 
- Hieman jo iäkkään ja harvinaisen WRC-auton kilpailukyky nykyaikaisia R5-luokan autoja vastaan on meille suuri arvoitus. Onneksi nyt odotus vihdoin päättyy ja päästään tositoimiin mittaamaan vauhtiamme erinomaisella lähtöpaikalla (nro 10). Olemme huolellisesti valmistautuneet kilpailuun ja testeissä löytäneet asioita joilla uskon kilpailukykymme olevan huomattavasti aikaisempia vuosiani parempi ja sitä kautta lähdetään parantamaan vuoden 2014 neljättä sijaa, Eskelinen kertoo.
 
- Rallireitti on mitä mainioimmassa ja erittäin nopeassa talvikunnossa. Autoilta vaaditaan runsaasti huippunopeutta ja sitä meillä WRC-autolla löytyy huomattavasti moderneja R5- ja S2000 autoja vastaan. Yritetään pitää kaasu pohjassa ja välttää virheet niin uskon tuloksenkin olevan hyvä. Lisäksi kun meillä on tiimissä mahtava tekemisen meininki niin kyllä tässä reitille lähdetään ehkäpä motivoituneempana kuin koskaan aikaisemmin, kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo sarjan EM-hopea ja MM-pronssimitalisti jatkaa.

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa