Facebook Twitter Email Pinterest

Turvassa Tiellä -0-auto Mikkelin SM-rallissa

24.02.2016 / Sami Kolsi

AKK-Motorsport ry:n ja AKK Sports Oy:n hallitusten puheenjohtaja Juhani Pakari ajaa AKK:n Turvassa Tiellä –liikenneturvallisuuskampanjan nimissä etuautotehtävässä Mikkelissä 26.-27. helmikuuta ajettavassa SM-rallissa, joka on samalla Mikkelin UA:n 50-vuotisjuhlakilpailu.

Turvassa Tiellä on vuoden 2013 alussa käynnistynyt FIA:n Action for Road Safety -kampanjaan pohjautuva valtakunnallinen tieliikenneturvallisuuskampanja, jonka järjestävät autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ja sen markkinointiyhtiö AKK Sports yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Pakarin 0-auton pitää oikealla reitillä ralleista kartanlukijakokemusta omaava BMW Suomen toimitusjohtaja Mia Miettinen. Toiminnassaan 0-auton kuljettajat kiinnittävät erityistä huomiota yleisön sijoittumiseen, etumerkkien ja niistä huolehtivien järjestyksenvalvojien paikallaoloon sekä turva-alueisiin. Etuautot antavat kilpailun johtokeskukselle oman mielipiteensä erikoiskokeiden turvallisesta suorittamisesta.

Pakari ja Miettinen saavat alleen Tommi Mäkinen Racingin N-ryhmän ralliauton. Mäkisen täyteen iskukuntoon säätämä ja asianmukaisesti teipattu nelivetoinen ralliauto toimii samalla kampanjan keulakuvana Mikkelissä.

Pakarin mukaan ilo otetaan toki rallista irti, mutta samalla hän haluaa olla edistämässä turvallista liikennekäyttäytymistä.

- Tämä on todella upea tilaisuus toki itselle päästä ajamaan huippukalustolla ja tulemme varmasti nauttimaan tästä kokemuksesta. Yritetään erikoiskokeilla vähän pitää vauhtiakin yllä, mutta tietysti niin, että penkkojen välissä pysytään, Pakari kertoo.

- Meillä on myös suuri etuoikeus tehdä tärkeää työtä liikenneturvallisuuden ja autourheilun harrastusmahdollisuuksien parantamiseksi. Suomessa on toista miljoonaa moottoriurheilua seuraavaa ja polte ajamiseen on kova. Oikeilla olosuhteilla ja kunnollisilla, suljetuilla harjoituspaikoilla harrastaminen on turvallista. Jokainen onnettomuus on liikaa, Pakari toteaa. 

Turvassa Tiellä -kampanjan yhteistyökumppanina toimivan BMW Suomen toimitusjohtaja Mia Miettinen lähtee Pakarin tavoin täynnä intoa etuautotehtäviin. Aikanaan niin kartingia ajanut kuin rallissa kartanlukijana toiminut Miettinen ei ole kadottanut kipinäänsä autourheiluun.

- Lähden oikein mielelläni Juhanin kartturiksi ja on mukavaa samalla verestää kartturitaitoja. Eihän sitä tiedä, vaikka sitä innostuisi oikein kunnolla tästäkin lajista uudelleen, Miettinen innostuu. 

Miettinen pitää varsinkin suomalaisten nuorten liikennekulttuurin muuttamista ensiarvoisen tärkeänä ja korostaa, että kovaa ajaminen ei kuulu tieliikenteen sekaan.

- Tässä on merkittävästä yhteiskunnallisesta kampanjasta kyse, sillä varsinkin nuorten asenteissa on paljon korjattavaa. Etenkin maakunnissa kuolonkolareja tapahtuu aivan liikaa, kun näyttämisen halu voittaa järjen. Haluamme tämän kampanjan yhteistyökumppanina olla mukana edistämässä liikenteen turvallisuutta sekä muistuttaa siitä, että vauhdikkaasta ajamisesta voi myös nauttia, mutta se pitää ehdottomasti tehdä suljetuilla radoilla tai teillä, Miettinen painottaa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa