Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailunjohtaja Parviainen: Upea ympäristö SM-rallille!

09.03.2016 / Sami Kolsi

Tahko palaa jälleen Rallin SM-sarjan kalenteriin ensi perjantaina, kun kauden kolmas osakilpailu, Tahko-Ralli, alkaa. Talvikauden päättävän kilpailun järjestelyt ovat Kilpailunjohtaja Hannu Parviaisen mukaan hyvässä vauhdissa.

- Meillä on Nilsiän Urheiluautoilijoissa kokenut porukka ja vaikka SM-rallia ei täällä ole hetkeen järjestettykään, niin aktiivisesti olemme olleet muiden kilpailuiden ja muun muassa oman SM-rallisprintin järjestelyissä mukana. Ei tätä siis missään nimessä aivan kokemattomalla porukalla tehdä, Parviainen painottaa.

- Tällä hetkellä täällä Tahkolla keli näyttää hyvälle, mutta täytyy myöntää, että on tuo keli hieman huolia tuonut. Nyt näyttäisi kuitenkin loppuviikosta pakastuvan, joten reitin pitäisi olla kyllä hyvässä talvikunnossa, kilpailunjohtaja Parviainen lisää. 

Autourheilun yksi haaste on saada nuoria varsinkin toimitsijapuolelle mukaan ja tekemään kilpailuita. Nilsiän UA:ssa nuorten houkuttelussa on ainakin jossain määrin onnistuttu ja se näkyy myös Tahko Rallin toimihenkilöissä.

- Meillä on tilanne sillä tavalla ollut mukava, että olemme saaneet hieman uusia kasvoja seuran toimintaan mukaan ja hallituksenkin keski-ikä on alle 40, joten ei tämä ihan täysin ukkoutumassa ole. Toki paljon enemmän nuorta verta pitää saada mukaan, sillä jos nämä tapahtumat kauan lepäävät vain samojen henkilöiden harteilla, niin jossain vaiheessahan se väkisinkin loppuu, Parviainen luonnehtii.

Nilsiän UA on ahkeroinut yhdessä Tahkon hiihtokeskuksen alueen toimijoiden kanssa SM-rallin eteen jo tässä vaiheessa lukemattomia tunteja. On sanomattakin selvää, että kilpailun puitteet ovat varsin poikkeukselliset tulevana viikonloppuna.

- Tämä Tahkon alue upeine ympäristöineen, rinteineen ja aktiviteetteineen luo erinomaisen paikan järjestää ison yleisötapahtuman, kuten SM-rallin. Täällä liikkuu muutenkin paljon ihmisiä ja toimintaa riittää keilailusta kylpylään, joten todellinen tapahtumakeskus tämä kyllä on. Pisteenä iin päälle kaikkia tarvittavat palvelut ovat erittäin lähellä toisiaan. Suuri kiitos Tahkolle yhteistyöstä jo tässä vaiheessa ja suosittelen tännepäin tulevia viettämään vaikka oikein kunnon pitkän viikonlopun täällä, Parviainen vinkkaa.

- Tervetuloa muutenkin sankoin joukoin paikalle kokemaan upea talviralli! Palvelu pelaa varmasti viikonloppuna ja ralliradion sekä muiden kanavien myötä itse kilpailusta pysyy perillä vaikka porealtaasta käsin, kilpailunjohtaja Parviainen naurahtaa.

Lisätietoja kilpailusta:
Liput
Aikataulu

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa