Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Kasi hyvällä fiiliksellä Sastamalan SM-ralliin

08.06.2016 / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan SM1 -luokassa Ford Fiesta S2000 -autolla kilpaileva laihialainen Jukka Kasi lähtee hyvällä fiiliksellä tulevana lauantaina Sastamalan ja Huittisten maastoissa kurvailtavaan Enset Oy SM-ralliin. Kahdesta talvirallista kertyneillä pisteillä Kasi on SM1 -luokan kahdeksantena. Enset Oy rallista Kasi ja kartturin pestin hoitava Henri Ania hakevat tukevaa vahvistusta pistepottiin.

-Talven jälkeen koko tiimi on nollattu. Autolle on tehty perusteellinen huolto. Esapekka Lapin ja Karl Kruudan aikanaan käyttämä Fiesta laitettiin keväällä paloiksi. Kori vahvistettiin uudelleen ja tekniikkaa takaisin asennettaessa käytettiin paljon uusia osia. Omalla kohdalla työt ovat vieneet miestä. Olemme kuitenkin ”Henkan” kanssa ehtineet ajaa muutamat napakat testit. Luotamme Sastamalassa autoomme, eikä miehistönkään kohdalla ole kysymysmerkkejä. Odotamme mielenkiintoista SM-rallia, Kasi kirkastaa.

Kauden edellisistä SM-kahinoista poiketen kesäkauden avaava Enset Oy -ralli sivalletaan yhden päivän, tulevan lauantain, aikana. Kasi näkee yhden päivän haasteen pelkästään positiiviselta kannalta.

-Hieno ratkaisu ajaa kaikki yhdeksän erikoiskoetta yhden päivän aikana. Kun pätkillä on mittaa yhteensä reilut 119 kilometriä, se tietää tiivistä rytmiä päivään. On myös mukavaa vaihtelua ajaa jokainen erikoiskoe vain kertaalleen. Oma tavoite ralliin on päästä heti alusta alkaen hyvään rytmiin ja tavoitella pistesijoja heti ykköskuumien jälkeen. Helppoa se ei tule olemaan, sillä SM1 -luokassa taso kovenee koko ajan. Tommi Mäkisen japanilaiskuskitkin kilpailevat nyt luokassa Ford Fiesta R5 -autoilla.

Huittisten kaupungintalon edustalta lauantaina klo 10:01 käynnistyvässä Enset Oy SM-rallissa reittiä avaavat luokkien 3 ja 4 -kaksivetoiset kilpalaitteet. Jukka Kasi ja Henri Ania starttaavat matkaan kilpailunumerolla 54.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa