Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Hautamäki kavensi SM-pistetilannetta kakkostilalla

13.06.2016 / Vesa Rauhala

Ville Hautamäki kartanlukijanaan Ari-Pekka Hautanen ajoivat SM2-luokan toiseksi lauantaina Huittisten ja Sastamalan maisemissa ajetussa SM-rallissa. Kesäkauden avaus tuotti mukavasti SM-pisteistä ja ero toiseen tilaan kaventui huomattavasti.

Yhdeksän erikoiskokeen Enset Oy SM-ralli oli kilpailijoille vaativa reitin osalta. Tiestö oli kaikille uutta ja vain kertaalleen ajetut pätkät lisäsivät haastetta. 

Ville Hautamäki oli ajanut viikkoa ennen yhden testin, mutta varsinaiset kisarenkaat oli Subarun alla vasta kisapäivänä.

Juoni SM2-luokassa meni kuten talvellakin. Piirun verran kilpailu kykyisemmällä R4-viritteisellä Subarulla kilpaileva luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa meni menojaan. Asunmaan voitto irtosi nyt puolentoista minuutin erolla Hautamäkeen. Hautamäen ja Hautasen ero kolmanneksi tulleeseen Olli Lahteen oli 29.6 sekuntia.

- Erot oli selviä molempiin suuntiin. Ajoimme omalla tasollamme ilman virheitä. Ehkä omassa ajossa näkyi ailahtelevuus, Hautamäki mietti. 

- Auto tulee meille koko ajan tutummaksi. Subaru on N-ryhmän vireinen, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta muuttaa sitä R4-versioksi, alajärveläinen toteaa. 

- Subaru toimi koko kisan ajan hyvin, eikä meidän ollut syytä tehdä siihen muutoksia, nelivedon loistavista alusta ominaisuuksista nauttinut Ville kehaisi. 

SM-pistetilanne kaventui toisena olevaan Juha Koljoseen 3,5 pisteen päähän.

- Se on hyvä juttu, koska Rovaniemen huonot pisteet laittoivat meidät takaa-ajajiksi, Järviseudun UA:ta edustava Hautamäki ynnää.

Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa