Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Hautamäki kavensi SM-pistetilannetta kakkostilalla

13.06.2016 / Vesa Rauhala

Ville Hautamäki kartanlukijanaan Ari-Pekka Hautanen ajoivat SM2-luokan toiseksi lauantaina Huittisten ja Sastamalan maisemissa ajetussa SM-rallissa. Kesäkauden avaus tuotti mukavasti SM-pisteistä ja ero toiseen tilaan kaventui huomattavasti.

Yhdeksän erikoiskokeen Enset Oy SM-ralli oli kilpailijoille vaativa reitin osalta. Tiestö oli kaikille uutta ja vain kertaalleen ajetut pätkät lisäsivät haastetta. 

Ville Hautamäki oli ajanut viikkoa ennen yhden testin, mutta varsinaiset kisarenkaat oli Subarun alla vasta kisapäivänä.

Juoni SM2-luokassa meni kuten talvellakin. Piirun verran kilpailu kykyisemmällä R4-viritteisellä Subarulla kilpaileva luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa meni menojaan. Asunmaan voitto irtosi nyt puolentoista minuutin erolla Hautamäkeen. Hautamäen ja Hautasen ero kolmanneksi tulleeseen Olli Lahteen oli 29.6 sekuntia.

- Erot oli selviä molempiin suuntiin. Ajoimme omalla tasollamme ilman virheitä. Ehkä omassa ajossa näkyi ailahtelevuus, Hautamäki mietti. 

- Auto tulee meille koko ajan tutummaksi. Subaru on N-ryhmän vireinen, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta muuttaa sitä R4-versioksi, alajärveläinen toteaa. 

- Subaru toimi koko kisan ajan hyvin, eikä meidän ollut syytä tehdä siihen muutoksia, nelivedon loistavista alusta ominaisuuksista nauttinut Ville kehaisi. 

SM-pistetilanne kaventui toisena olevaan Juha Koljoseen 3,5 pisteen päähän.

- Se on hyvä juttu, koska Rovaniemen huonot pisteet laittoivat meidät takaa-ajajiksi, Järviseudun UA:ta edustava Hautamäki ynnää.

Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa