Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee ajoi viidenneksi Ypres Rallin asfalteilla

27.06.2016 / Jarno Saari

Viime vuonna SM3-luokassa hopealle ajaneen Joonas Tokeen juhannusviikko sujui tiiviisti rallin parissa, kun ohjelmassa oli junioreiden Euroopan mestaruussarjan osakilpailu, Ypres Ralli, Belgiassa.
 
Perinteikäs asfaltilla ajettava rallikilpailu osoittautui odotetun haastavaksi kilpailun ensikertalaiselle, mutta pienien vaikeuksien 
jälkeen tuloksena oli varsin hyvä viides sija.
 
- Tiedossa oli, että kisa tulee olemaan haastava kelin suhteen. Sade oli pehmittänyt peltoteiden reunoja, joten mutaa oli tiellä monessa paikassa. Niinpä nuotitusvaiheessa teimme todella paljon merkintöjä kohdista, joissa voi olla liukasta, Joonas Tokee kertasi.
 
- Kisatapahtuma  alkoi vapaalla harjoituksella, jolloin keli oli todella huono. Jälkimmäisellä vedolla erittäin liukas jarrupaikka yllätti ja 
auto lähti kovasta vauhdista spinnaamaan ja osuimme paaleihin, joissa oli teräsaidat. Autosta hajosi paljon osia, mutta onneksi saimme auton kuntoon juuri ennen aika-ajoa. Siellä sijoituimme seitsemänneksi.
 
Ensimmäinen ajopäivä sujui hyvin Tokeen ja kartanlukija Jani Salon osalta. Kaksikko kellotti kilpailukykyisiä EK-aikoja, ja rytmi 
asfalttiajamiseen alkoi löytyä.
 
- Pystyimme vastaamaan paljon kokeneempien asfalttikuljettajien vauhtiin, mutta kärki meni erittäin lujaa. Toiselle päivälle lähdimme 
kiristämään, mutta yritys kostautui heti aamun kolmannella pätkällä ja ajoin ojaan, totesi viisi minuuttia menettänyt Tokee.
 
- Tästä sisuuntuneena päätimme kiristää vauhtia loppupäiväksi, mutta se vaan johti pieniin ajovirheisiin. Moni muukin kuljettaja sortui virheisiin, ja olimme lopulta lopputuloksissa luokan viides.
 
- Saimme hyvän määrän pisteitä sarjaa ajatellen, ja todella suuren määrän kokemusta. Omaan kokemukseen nähden suorittaminen oli aivan kelpo tasolla pois lukien muutamat virheet. Pystyimme näkemään, että kärki ei ole kaukana kunhan asfalttikisoista saadaan kokemusta lisää. Ypres Ralli avasi todella paljon asfalttiajamisen saloja, päätti Tokee.
 
FIA ERC Junior -sarja jatkuu heinäkuun puolivälissä Virossa, jolloin edessä on nopeita sorateitä.

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa