Facebook Twitter Email Pinterest

Miika Hokkaselle ja Pyry Ovaskalle Michelinin rengaspalkinto

13.07.2016 / Sami Kolsi

Miika Hokkanen (vas.), Pyry Ovaska ja Juuso Nordgren pääsivät Tulevaisuuden Tähti -hankkeen finaaliin. Kuva: Jani Backman.

Ralli SM -sarja ja rengasvalmistaja Michelin tekevät tällä kaudella yhteistyötä niin koko sarjan kuin myös Tulevaisuuden Tähti -hankkeen osalta.

AKK Sports Oy:n jo vuonna 2014 perustama, lupaavia nuoria kuljettajia kartoittava hanke tuli tämän vuoden osalta päätökseen kesäkuun alussa Sastamalassa ajetun Enset Oy SM-Rallin jälkeen.

Hankkeen finaalivaiheeseen tiensä selvittivät Juuso NorgdrenMiika Hokkanen ja Pyry Ovaska. Kolmikosta Nordgren kruunattiin lopulta Tulevaisuuden Tähdeksi ja hänet nähdään Citroën DS3 R3T -ralliautolla heinäkuun 28. päivä alkavassa Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa.

Michelinin kilparenkaita Suomessa edustava Lapinjärven Huoltopiste ja AKK Sports Oy palkitsivat lisäksi Ovaskan ja Hokkasen rengaspalkinnolla hienoista suorituksista ja pääsystä hankkeen finaaliin asti.

Näin ollen Ovaska ja Hokkanen lunastivat molemmat itselleen kuusi Michelinin rallirengasta kauden kahteen jäljellä olevaan SM-ralliin Turkuun ja Tampereelle.

- Näillä rengaspalkinnoilla Michelin haluaa tukea rallin nuoria nousevia kykyjä ja tulevaisuuden lupauksia. Michelin toimii samalla periaatteella myös muun muassa junioreiden rallin MM-sarjassa ja tämä on siitä jatkumoa kansallisella tasolla. On hienoa nähdä, että Suomesta tulee edelleen nuoria, menestyksennälkäisiä rallilupauksia. Meille on suuri kunnia auttaa omalta osaltamme heitä ja toivottavasti nämäkin kuljettajat nähdään rallin kansainvälisellä huipulla tulevaisuudessa, toteaa Lapinjärven Huoltopisteen toimitusjohtaja Micael Sjöberg.

Lisätiedot:

AKK Sports Oy, sarjapromoottori Kai Tarkiainen, puh. 040 8466 766, kai.tarkiainen (at) autourheilu.fi

Ab Lapinjärven Huoltopiste Oy, Micael Sjöberg, puh. 0400 137 233, info (at) rallirengas.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa