Facebook Twitter Email Pinterest

Miika Hokkaselle ja Pyry Ovaskalle Michelinin rengaspalkinto

13.07.2016 / Sami Kolsi

Miika Hokkanen (vas.), Pyry Ovaska ja Juuso Nordgren pääsivät Tulevaisuuden Tähti -hankkeen finaaliin. Kuva: Jani Backman.

Ralli SM -sarja ja rengasvalmistaja Michelin tekevät tällä kaudella yhteistyötä niin koko sarjan kuin myös Tulevaisuuden Tähti -hankkeen osalta.

AKK Sports Oy:n jo vuonna 2014 perustama, lupaavia nuoria kuljettajia kartoittava hanke tuli tämän vuoden osalta päätökseen kesäkuun alussa Sastamalassa ajetun Enset Oy SM-Rallin jälkeen.

Hankkeen finaalivaiheeseen tiensä selvittivät Juuso NorgdrenMiika Hokkanen ja Pyry Ovaska. Kolmikosta Nordgren kruunattiin lopulta Tulevaisuuden Tähdeksi ja hänet nähdään Citroën DS3 R3T -ralliautolla heinäkuun 28. päivä alkavassa Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa.

Michelinin kilparenkaita Suomessa edustava Lapinjärven Huoltopiste ja AKK Sports Oy palkitsivat lisäksi Ovaskan ja Hokkasen rengaspalkinnolla hienoista suorituksista ja pääsystä hankkeen finaaliin asti.

Näin ollen Ovaska ja Hokkanen lunastivat molemmat itselleen kuusi Michelinin rallirengasta kauden kahteen jäljellä olevaan SM-ralliin Turkuun ja Tampereelle.

- Näillä rengaspalkinnoilla Michelin haluaa tukea rallin nuoria nousevia kykyjä ja tulevaisuuden lupauksia. Michelin toimii samalla periaatteella myös muun muassa junioreiden rallin MM-sarjassa ja tämä on siitä jatkumoa kansallisella tasolla. On hienoa nähdä, että Suomesta tulee edelleen nuoria, menestyksennälkäisiä rallilupauksia. Meille on suuri kunnia auttaa omalta osaltamme heitä ja toivottavasti nämäkin kuljettajat nähdään rallin kansainvälisellä huipulla tulevaisuudessa, toteaa Lapinjärven Huoltopisteen toimitusjohtaja Micael Sjöberg.

Lisätiedot:

AKK Sports Oy, sarjapromoottori Kai Tarkiainen, puh. 040 8466 766, kai.tarkiainen (at) autourheilu.fi

Ab Lapinjärven Huoltopiste Oy, Micael Sjöberg, puh. 0400 137 233, info (at) rallirengas.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa