Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen odottaa vauhdin kasvavan loppukaudella

17.08.2016 / Jarno Saari

Ralli SM -kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu koittaa viikonvaihteessa Turussa, jonne Jaro Kinnunen suuntaa positiivisin mielin ja odotuksin. Jarospeed-tiimin tekemä kehitystyö Honda Civicin kanssa on kantanut kesän aikana hedelmää ja vauhti on kasvussa.
 
Alkukaudella Kinnunen on saavuttanut SM4-luokan osakilpailuista neljännen ja viidennen sijan, joiden jälkeen on luonnollista tähdätä kohti palkintopallia.
 
- Turussa ajetaan jo illan pimeydessä ja se tuo oman mukavan lisän kisaan. Tämä ei ole ollut minulle koskaan erityisen hyvä kisa 
tuloksellisesti, mutta en ole taikauskoinen ja luotan, että nyt auto ja kuski ovat paremmassa kunnossa, Jaro Kinnunen kertoo.
 
- Tämän kauden teemana on ollut hauskanpito ja hienoista kisoista nauttiminen, sitä jatketaan myös Turussa. Yritetään kuitenkin vähän kiusata luokan kärkiukkoja, jotka vetävät kyllä tosi hyvää vauhtia.
 
Viime vuonna pronssimitalin SM3-luokasta saavuttanut kuljettaja siirtyi muutaman vuoden tauon jälkeen SM4-luokkaan, jonne päätettiin rakentaa kilpuri oman tiimin voimin.
 
Vaihtelevasti sujuneen alkukauden jälkeen Jaro Kinnunen on pistetaulukossa kuudentena.
 
- Heinäkuussa testimielellä ajetun Autoglym-rallin jälkeen olemme saaneet vaihdelaatikon kuntoon ja muut pienet ongelmat korjattua. Pääsin ajamaan kohtuu hyvät testit kahtena päivänä menneen viikonlopun aikana.
 
- Fiilis ja tuntuma on nyt paljon parempi kuin kauden aikaisempiin kisoihin lähtiessä. Testirallin luokkavoitto ja hyvät treenit antoivat 
luottamusta tekemiseen, Jaro päätti.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa