Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen taistelee uransa tärkeimmistä SM-pisteistä Turussa

17.08.2016 / Jani Kekoni

Kuluvalla kilpailukaudella niin Ralli SM-sarjan kuninkuusluokassa kuin kansainvälisessä Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe -ratasarjassa urakoiva, jyväskyläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen tavoittelee pitkien autourheilu-uriensa tärkeimpiä SM-pisteitä nyt viikonloppuna Turun ympäristössä ajettavassa kauden viidennessä ja samalla toiseksi viimeisessä SM-rallissa.
 
Rallin kuninkuusluokassa Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla ajava kaksikko on neljän ajetun osakilpailun jälkeen 14½ mestaruuspisteen turvin kiinni SM-pronssimitalissa ja nyt kaksikolla on tavoitteenaan kasvattaa tuota etumatkaa sekä samalla saavuttaa 8½ pistettä edessä oleva norjalainen Ole Christian Veiby, joka Turun SM-rallin sijasta samaan aikaan taistelee Saksan MM-rallissa WRC3-luokan mitaleista.
 
Näin ollen urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut Eskelinen povaa mahdollisuutta nousta hopeasijalle ennen
syyskuussa Tampereella ajettavaa ja kauden päättävää kilpailua. Riku Sepän Dynamo tiimin komennuksessa ajava kaksikko on saanut tiimipäälliköltään käskyn tuoda auto ehjänä ja palkintokorokesijoituksella maaliin. Saman päiväkäskyn on saanut myös samanlaisella autolla ajava tallitoveri Ari Vihavainen, joka samalla on Eskelisen autokunnan parhain kanssakilpailija; Hallitsevan SM-pronssimitalistin tavoitteena on nimenomaisesti supistaa Eskelisen 14½ pisteen etumatkaa SM-mitalitaistossa.
 
Dynamo tiimin WRC-kaksikko saa vastaansa kourallisen kovia haastajia, joten kilvanajo ns. superautojen SM-mitalitaistelusta tulee Turussa olemaan seuraamisen arvoinen. Eskelinen tietää, että kilpailukaudelle asetettujen tavoitteiden toteutumiseksi on kaksipäiväisen ja yhdeksän erikoiskokeen mittaisen rallin maalilipulle saavuttava palkintokorokesijoituksella.
 
- Olin jo henkisesti valmistautunut vain puolustamaan SM-pronssisijaa, mutta koska Veiby ajaa samanaikaisesti toisaalla niin nyt tavoitteenani on nousta tavoittelemaan SM-hopeamitalia. Koska sarjajohtaja Juha Salolla on Turussa mahdollisuus sinetöidä huikea yhdeksäs Suomenmestaruus niin meille riittäisi luokan viides sija, jotta viimeiseen kilpailuun pääsisimme starttaamaan SM-hopeasijalta. Viides sija ei kuitenkaan ole se mitä tavoittelemme vaan tyytyväinen olen vain palkintokorokesijoitukseen, Eskelinen avaa tavoitteitaan.
 
- Edellisessä osakilpailussa meitä vaivasi tekninen vika, jonka seurauksena käytännössä koko rallin ajoimme kolmivetoisella kilpurilla.
Näiden kilpailujen välissä Riku Sepän Dynamo tiimi on pitänyt erinomaista huolta kilpuristani, joka maanantaisella Mäntyharjun testipätkällä toimi jälleen kuin kello. Odotukset ehkäpä koko Ralli SM-sarjan urani tärkeimmälle kilpailulle ovat kovat ja vaikka tiedän, että Ari Vihavaisen lisäksi Ville Ruokanen, Joonas Soilu ja Jussi Vainionpää sekä moni muu tähtää himmeimpien mitalien taisteluun niin vakaasti uskon tavoitteesiimme eli Superautojen palkintokorokesijoitukseen, Eskelinen jatkaa.
 
Turun SM-ralli käynnistyy perjantai-illalla ajettavilla kolmella erikoiskokeella ja lauantaina edessä on kuusi kovavauhtista pikataivalta. Eskelinen ja Kapanen starttaavat kilpailuun lähtönumerolla 30.
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa