Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa varmisti SM2-luokan Suomen mestaruuden Turussa!

22.08.2016 / Jani Kekoni

Turun ympäristössä ajettu Ralli SM-sarjan viides ja samalla kuluvan kilpailukauden toiseksi viimeinen osakilpailu sujui jälleen aikaisemmista neljästä osakilpailuista tutuissa merkeissä, kun alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen saavuttivat jälleen suvereenisen luokkavoiton ja täysien ns. tuotantoautojen luokan SM-pisteiden turvin vakuuttavasti sinetöi toisen peräkkäisen yleisen luokan Suomenmestaruuden.
 
Subaru Impreza WRX STi R4 autolla kilpailevalle Asunmaalle mestaruus oli uran kolmas; Menestysputki alkoi vuoden 2011 Rallin Junioreiden Suomen mestaruudella.
 
Turun huippunopeilla yhdeksällä erikoiskokeella ja noin 93 erikoiskoekilometrillä kahdeksan SM2-luokan pohja-aikaa yhdeksästä mahdollisesta ajanut hallitseva, ja myös tuleva Suomenmestari ei jättänyt seliteltävää vaan murheettomasti aina 139km/h keskituntinopeuteen yltäneillä pikataipaleilla ajoi kanssakilpailijoiltaan karkuun.
 
Maalilipulle saavuttaessa ero toiseksi nopeimpaan ja SM-hopeamitalissa kiinni olevaan Juha Koljoseen oli venähtänyt hieman yli minuutin mittaiseksi. Maalilipulla Hannus' Rally Teamin voimakaksikko oli yhtä hymyä.
 
- Lähdimme Turun erittäin nopeille erikoiskokeille ajamaan ehjää suoritusta ja tottakai tavoittelemaan SM2-luokan voittoa. Vaikka irtosoraa oli paljon tiellä eli liukasta oli niin ne saavutettiin ja sen myötä kauden viides luokkavoitto sekä ennen kaikkea Suomen mestaruuden varmistaminen kertokoot tunnelmamme, Asunmaa kiteyttää.
 
- Sanovat, että ensimmäinen maistuu parhaimmalle, mutta ei se näin ole, koska tämänkin tavoitteen eteen olemme tehneet töitä yli kolme vuotta eli siitä saakka kun olen Subaru Impreza WRX STi autolla kilpaillut. Näinä vuosina on paljon opittu ja opit hyödynnetty eli kehitty. Kun tiimini on tehnyt mahtavaa työtä ja yhteistyökumppanit ovat vankasti uskoneet meihin niin minulle ja Jonnelle on jäänyt rauha tehdä se varsinainen tulos eli erittäin iso kiitos näistä kahdesta peräkkäisestä mestaruudestamme kuuluu heille, Asunmaa jatkaa.
 
Turun SM-rallin yleiskilpailun yllätysvoittajaksi ajoi joutsalainen Joonas Soilu, joka kartanlukijansa, kaksinkertaisen Suomen mestarin Tuomo Hannosen kanssa nappasi 4,1 sekunnin marginaalilla voiton SM1-luokan sarjajohtaja ja moninkertaisen Suomenmestari Juha Salon nenän edestä.
 
Samalla Soilu nousi taistelemaan SM1-luokan himmeimmistä mitaleista kun kauden kuudes ja viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun puolivälissä Tampereen ympäristössä.
 
Lopputulokset SM Turku Ralli 2016: Tuotanto4 SM2-luokka, Top-3:
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX Sti R4, 40:02,7
2. Juha Koljonen & Mikko Tuhkanen, Subaru Impreza WRX STi, +1:03,1sek
3. Antti Selivaara & Jan Lönegren, Subaru Impreza WRX STI, +1:11,0sek
 
Ralli SM sarjatilanne 2016: 5/6 osakilpailua, Tuotanto4 SM2-luokka, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, 137,5 pistettä
2. Juha Koljonen, 83 pistettä
3. Ville Hautamäki 73,5 pistettä
4. Antti Selivaara, 52 pistettä
5. Tuomo Hassinen, 33 pistettä

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa