Facebook Twitter Email Pinterest

160 kuljettajaparia Tampereen Pirelli Ralliin!

14.09.2016 / Sami Kolsi

Tampereen Pirelli Rallissa nähdään peräti 160 autokuntaa.

SM1-luokassa suomenmestaruus varmistui Pirelli Rallin ilmoittautumisen päättymisen yhteydessä, kun selvisi, ettei luokan pisteissä toisena oleva norjalainen Ole Christian Veiby osallistu kilpailuun. Näin ollen Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Marko Salminen ovat luokan mestareita. Salolle mestaruus on jo kymmenes!

SM1-luokassa mielenkiintoisia seurattavia ovat etenkin Turun voittanut Joonas Soilu, Tommi Mäkisen japanilaiskaksikko Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta sekä Turussa hurjaan lentoon Skodansa ohjastanut Mikko Lehessaari. Kalustopuolella pupillit on syytä suunnata Mikko Lehden ajamaan Opel Corsa OPC S2000 -ralliautoon.

SM2-luokassa mestaripari Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen kurvailevat hieman vanhemmalla Subaru Imprezalla tällä kertaa. Hopea- ja pronssimitali kamppailu tullaan käymään Juha Koljosen ja Ville Hautamäen kesken.

SM3-luokassa tilanne ei juuri jännittävämpi voisi olla. Juuso Nordgren on luokan pistekärjessä, mutta toisena olevaan Anssi Rytköseen on eroa vain 3,5 pistettä sekä kolmantena olevaan Jukka Korhoseenkin vain 6 pistettä.

SM4-luokassa Jesse Turunen ero toisena pisteissä olevaan Esa Ruotsalaiseen on turvallisen tuntuiset 22 pistettä, mutta mestaruusratkaisu nähdään vasta Tampereella. Pronssikamppailu käydäänkin sitten Joonas Lindroosin (43p), Petri Itkosen (43p) ja Sami Korvolan (36p) kesken.

SM4-luokkassa nähdään harvinainen ensiesiintyminen, sillä Janne Eronen marssittaa Toyota GT-86 R3 -auton Pirelli Rallin viivalle. Kyseistä autoa ei ole ikinä ennen nähty kilpailemassa Suomessa.

Mainittakoon myös, että Ruotsista Tammerforsiin saapuu jälleen kattava Volvo-karavaani, joka tuo yhteensä 18 Volvoa Pirelli Rallin hurjille teille.

Katso kaikki Pirelli Ralliin ilmoittautuneet tästä!

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa