Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokan mestari Asunmaa nauttimaan riskittömästä Pirelli Rallista

21.09.2016 / Jani Kekoni

Tampereen ympäristössä nyt tulevana viikonloppuna ajettavaan Ralli SM -sarjan kilpailukauden kuudenteen ja samalla sen päätösosakilpailuun alavutelainen Teemu Asunmaa starttaa nautinnollisista asetelmista kun hän ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat jo ehtineet varmistamaan toisen peräkkäisen SM2- eli tuotantoautojen luokan Suomenmestaruuden.
 
Näin ollen Hannus' Rally Teamin kaksikko suuntaa kilpailun yhdeksälle erikoiskokeelle ja noin 120 erikoiskoekilometrille hallitsevina, ja myös tulevina Rallin suomenmestareina.
 
Kuluneella kilpailukaudella viisi viidesta SM-luokkavoitosta napannut kaksikko suuntaa reitille viidentenä kilpailijaparina ja allaan heillä on poikkeuksellisesti 11 vuotta vanha N-ryhmäläinen Subaru Impreza WRX STi. Teemu ja Jonne lähtevät kilpailuun katsomaan mihin heidän vauhtinsa iäkkäällä N-ryhmän kilpailukalustolla riittää.
 
Vastaansa he saavat mm. Asunmaan R4-viritteisellä mestaruusautolla debytoivan Antti Selivaaran, jolla panoksena on yrittää neljänneltä sijalta nousta himmeimmille SM-mitaleille.
 
- Asetelmat kilpailulle ovat kieltämättä mielenkiintoiset kun aikaisemmissa kilpailuissa olemme lähteneet luokkavoiton lisäksi kiusaamaan SM1- eli ns. Superautojen luokan kuljettajia. Nyt lähdemme täysin riskittömästi ja maltilla matkaan ihan vain nautiskelemaan kaksinkertaisesta Suomenmestaruudesta. Tottakai kilpailuvietti pakottaa ajamaan sen mitä vanhasotaratsu meille tarjoaa, mutta sanotaan nyt näin, että ei jää kaivelemaan mikäli emme luokkavoittoa tällä kertaa saavuta, Asunmaa kertoo.
 
- Vaikka urani kolmas Suomenmestaruus on saavutettu niin silti nälkää menestymiselle riittää. Näin ollen olemme jo kääntäneet katseet tammikuussa käynnistyvään uuteen kilpailukauteen ja saaneet asioita menemään oikeaan suuntaan. Toivotaan, että palapelin palaset loksahtelevat lisää kohdilleen ja pääsemme lyömään tulevan vuoden kuviot lukkoon, suvereenisesti Ralli SM-sarjan tuotantoautojen luokan tapahtumia hallinnut Asunmaa jatkaa.
 
SM Pirelli ralli käynnistyy perjantai-iltana ja maalilippu heilahtaa lauantaina.
 
Rallin SM-pisteet 2016: 5/6 osakilpailua, SM2-luokka: Tuotanto-4, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, 137,5 pistettä
2. Juha Koljonen, 83 pistettä
3. Ville Hautamäki 73,5 pistettä
4. Antti Selivaara, 52 pistettä
5. Tuomo Hassinen, 33 pistettä
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa