Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokan mestari Asunmaa nauttimaan riskittömästä Pirelli Rallista

21.09.2016 / Jani Kekoni

Tampereen ympäristössä nyt tulevana viikonloppuna ajettavaan Ralli SM -sarjan kilpailukauden kuudenteen ja samalla sen päätösosakilpailuun alavutelainen Teemu Asunmaa starttaa nautinnollisista asetelmista kun hän ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat jo ehtineet varmistamaan toisen peräkkäisen SM2- eli tuotantoautojen luokan Suomenmestaruuden.
 
Näin ollen Hannus' Rally Teamin kaksikko suuntaa kilpailun yhdeksälle erikoiskokeelle ja noin 120 erikoiskoekilometrille hallitsevina, ja myös tulevina Rallin suomenmestareina.
 
Kuluneella kilpailukaudella viisi viidesta SM-luokkavoitosta napannut kaksikko suuntaa reitille viidentenä kilpailijaparina ja allaan heillä on poikkeuksellisesti 11 vuotta vanha N-ryhmäläinen Subaru Impreza WRX STi. Teemu ja Jonne lähtevät kilpailuun katsomaan mihin heidän vauhtinsa iäkkäällä N-ryhmän kilpailukalustolla riittää.
 
Vastaansa he saavat mm. Asunmaan R4-viritteisellä mestaruusautolla debytoivan Antti Selivaaran, jolla panoksena on yrittää neljänneltä sijalta nousta himmeimmille SM-mitaleille.
 
- Asetelmat kilpailulle ovat kieltämättä mielenkiintoiset kun aikaisemmissa kilpailuissa olemme lähteneet luokkavoiton lisäksi kiusaamaan SM1- eli ns. Superautojen luokan kuljettajia. Nyt lähdemme täysin riskittömästi ja maltilla matkaan ihan vain nautiskelemaan kaksinkertaisesta Suomenmestaruudesta. Tottakai kilpailuvietti pakottaa ajamaan sen mitä vanhasotaratsu meille tarjoaa, mutta sanotaan nyt näin, että ei jää kaivelemaan mikäli emme luokkavoittoa tällä kertaa saavuta, Asunmaa kertoo.
 
- Vaikka urani kolmas Suomenmestaruus on saavutettu niin silti nälkää menestymiselle riittää. Näin ollen olemme jo kääntäneet katseet tammikuussa käynnistyvään uuteen kilpailukauteen ja saaneet asioita menemään oikeaan suuntaan. Toivotaan, että palapelin palaset loksahtelevat lisää kohdilleen ja pääsemme lyömään tulevan vuoden kuviot lukkoon, suvereenisesti Ralli SM-sarjan tuotantoautojen luokan tapahtumia hallinnut Asunmaa jatkaa.
 
SM Pirelli ralli käynnistyy perjantai-iltana ja maalilippu heilahtaa lauantaina.
 
Rallin SM-pisteet 2016: 5/6 osakilpailua, SM2-luokka: Tuotanto-4, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, 137,5 pistettä
2. Juha Koljonen, 83 pistettä
3. Ville Hautamäki 73,5 pistettä
4. Antti Selivaara, 52 pistettä
5. Tuomo Hassinen, 33 pistettä
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa