Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnuselle pohja-aikoja, teknisiä murheita ja hylkäys SM-kauden päätteeksi

26.09.2016 / Jarno Saari

Kauden päättäneestä Tampereen SM-rallista muodostui kovatasoinen ja yllätyksellinen varsinkin SM4-luokan tapahtumien osalta. Jaro Kinnunen lähti hyvin valmistautuneena haastamaan luokan mitaliehdokkaita.
 
Jarospeedin rakentaman vanhakorisen Honda Civicin vauhti tuli muille hienoisena yllätyksenä, kun mestaruudesta kamppailleet kuljettajat eivät kilpailun edetessä pystyneet vastaamaan Kinnusen EK-aikoihin.
 
Kilpailun lopulla näytti siltä, että luokkavoitosta ajaa Kinnusen ohella vain kokenut Joonas Lindroos. Kinnunen ehti nousta kärkeen kolmen peräkkäisen pohja-aikansa ansiosta, mutta voittohaaveet menivät EK8:lla.
 
- Huomasin pätkän lopulla, että jotain on vialla. Ohjaustehostin lopetti toimintansa, mutta se ei vielä suuremmin sillä EK:lla vaikuttanut. Sen jälkeen oli vielä yksi pitkä pikis edessä, joten niukka johtoasema vaihtui toiseen sijaan, Jaro Kinnunen kertasi.
 
- Ilman tehostinta ajaminen oli niin raskasta, että hävisimme 18 sekuntia Lindroosille. Myös laturin hihna petti lopussa.
 
Hyvästä suorituksesta ”palkintona” tiimin auto kutsuttiin jälkikatsastukseen. Siellä ilmeni rike tekniseen sääntöön liittyen, jonka vuoksi Kinnusen kilpailusuoritus hylättiin:
 
- Imujärjestelmä oli mitoiltaan kyllä oikeanlainen, mutta imusarja ei ollut riittävän tiivis, joka aiheutti hylkäyksen. Kyseessä ei ole vakava rike, mutta huolimattomuusvirhe menee meidän tiimin piikkiin.
 
- Surkea loppu erinomaisesti kulkeneelle kilpailulle. Kuljettajan roolissa toki ajattelen niin, että kilpailuni meni jo pilalle EK8:lla tulleen teknisen vian takia.
 
- Neljä pohja-aikaa olivat päätöskisan positiivinen juttu ja se, että ylsimme ensimmäistä kertaa tällä autolla voittokamppailuun, Jaro päätti.

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa