Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalaisen hopea ei kirkastunut Tampereen SM-rallissa

26.09.2016 / Jarno Saari

Tampereen ympäristössä ajettu Ralli SM -sarjan päätöskisa oli varsin tapahtumarikas SM4-luokan osalta. Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen olivat varmistaneet jo SM-hopeamitalit, mutta parilla oli edelleen pienet saumat aina mestaruuteen saakka.
 
Avauspäivän kahden erikoiskokeen jälkeen Saarijärven UA:n Honda-kuljettaja piti hallussaan johtoasemaa, mutta erot kärjessä olivat erittäin pieniä.
 
Toisen päivän alussa sarjajohtaja Jesse Turunen kaatoi paineen alla autonsa ja putosi noin minuutin päähän kärjestä viidennelle sijalle. Tämä tilanne tiesi sitä, että Ruotsalaisen autokunta nousisi luokkavoitolla mestariksi.
 
- Yritimme täysillä, mutta kaksi kuskia meni vähän kovempaa toisena päivänä. Erot olivat koko ajan pieniä, mutta hiljalleen ero kärkeen kasvoi 10 sekuntiin, Esa summasi.
 
- Jäljellä oli vielä kaksi pitkää erikoiskoetta, joille lähdin nostamaan riskiä. Se ei sitten pitkälle kantanut, kun suistuimme ulos. Sen verran tuli vaurioita autoon, että ei päästy jatkamaan.
 
- Mestaruus oli se mitä haettiin. Vain voitto olisi riittänyt SM-kultaan, joten yritettiin kaikki tai ei mitään! Tällä kertaa se jätti meidät reitin varteen SM-hopea taskussa ja pienet peltityöt odottamassa.
 
- Suuri kumarrus yhteistyökumppaneille, huoltoporukoille ja kaikille kannustamassa olleille. Toivottavasti saamme jatkaa teidän jokaisen kanssa myös tulevaisuudessa. Kohti uusia haasteita suunnataan, Esa Ruotsalainen kiitteli.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa