Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalaisen hopea ei kirkastunut Tampereen SM-rallissa

26.09.2016 / Jarno Saari

Tampereen ympäristössä ajettu Ralli SM -sarjan päätöskisa oli varsin tapahtumarikas SM4-luokan osalta. Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen olivat varmistaneet jo SM-hopeamitalit, mutta parilla oli edelleen pienet saumat aina mestaruuteen saakka.
 
Avauspäivän kahden erikoiskokeen jälkeen Saarijärven UA:n Honda-kuljettaja piti hallussaan johtoasemaa, mutta erot kärjessä olivat erittäin pieniä.
 
Toisen päivän alussa sarjajohtaja Jesse Turunen kaatoi paineen alla autonsa ja putosi noin minuutin päähän kärjestä viidennelle sijalle. Tämä tilanne tiesi sitä, että Ruotsalaisen autokunta nousisi luokkavoitolla mestariksi.
 
- Yritimme täysillä, mutta kaksi kuskia meni vähän kovempaa toisena päivänä. Erot olivat koko ajan pieniä, mutta hiljalleen ero kärkeen kasvoi 10 sekuntiin, Esa summasi.
 
- Jäljellä oli vielä kaksi pitkää erikoiskoetta, joille lähdin nostamaan riskiä. Se ei sitten pitkälle kantanut, kun suistuimme ulos. Sen verran tuli vaurioita autoon, että ei päästy jatkamaan.
 
- Mestaruus oli se mitä haettiin. Vain voitto olisi riittänyt SM-kultaan, joten yritettiin kaikki tai ei mitään! Tällä kertaa se jätti meidät reitin varteen SM-hopea taskussa ja pienet peltityöt odottamassa.
 
- Suuri kumarrus yhteistyökumppaneille, huoltoporukoille ja kaikille kannustamassa olleille. Toivottavasti saamme jatkaa teidän jokaisen kanssa myös tulevaisuudessa. Kohti uusia haasteita suunnataan, Esa Ruotsalainen kiitteli.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa