Facebook Twitter Email Pinterest

Hautamäki ja Hautanen kaasuttelivat Rallin SM-pronssia

26.09.2016 / Vesa Rauhala

Rallin SM-sarjassa kauden viimeinen osakilpailu ajettiin SM Tampere Pirelli rallin merkeissä kaksipäiväisenä kilpailuna. Perjantain nuotituksen jälkeen kaasuteltiin kaksi erikoiskoetta. Lauantaina vuorossa oli seitsemän EK:ta. Pituutta niille tuli yhteensä 120,5 km.

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen valmistauminen SM-hopean saalistamiseen tapahtui edellisviikon vaihteen aikana myös kaksi päiväisen Seinäjoki rallin merkeissä. Siellä he ajoivat nelivetoisten nuottiluokassa neljänneksi. Näin alle saatiin hyvät kilometrit juurikin Tampereen kisaa ajatellen.

Heti perjantaina ja lauantaina alkumetreillä tuli selväksi, että Hautamäki ei ajaisi SM2-luokan voitosta. Vain voitto olisi tuonut SM-hopeaa.

-Huomasimme, ettemme pysty haastamaan luokkamme kärkeä ja näin taistelemaan SM-hopeasta, Hautamäki totesi.

Hautamäki ja Hautanen ajoivat SM2-luokassa parhaimmillaan sijalle neljä. Kun päivän tilanne selvisi, teki kokenut Hautamäki ratkaisun. 
Pronssimitali oli parempi, kuin mahdollinen keskeytys, jolloin mitali olisi jäänyt haaveeksi. Maalissa oltiin lopulta kuudes. Eroa kärkeen tuli reilu kolme minuuttia ja edessä SM-hopealle ajaneeseen Juha Koljoseen 3,8 sekuntia. SM2-luokan mestaruuden varmisti jo edellisessä osakilpailussa Alavuden Teemu Asunmaa.

Kun huomattiin, että voittoon ei ollut mahdollisuuksia, niin ei otettu ”kammoriskejä”. Tampereen kisan reitti oli hieno ja vaativa. Vain luokkavoitolla olisi ollut mahdollisuus hopealle, alajärveläinen totesi. SM-pronssi ei ollut kuitenkaan missään tapauksessa pettymys.

-Kun lähdettin ensimmäiseen kauteen nelivetoisella kalustolla, niin tavoite oli mitali ja se saavutettiin. Täytyy todeta, että SM-rallissa kaiken on oltava kunnossa. Rytmi ja luotto pitää olla sata prosenttista näissä vauhdeissa, Järviseudun UA:n edustaja arvio.

Pitkään SM-ralleja ajanut Hautamäki maiskutteli tuoretta SM-pronssia kuitenkin hyvällä mielin.

-Niin kymmenes SM-mitali se oli. Onhan tässä paljon ihmisiä ollut 
vuosia ympärillä, joten iso kiitos kuuluu kaikille vauhdissa mukana olleille, jotka mahdollistavat kilpailemisen, Hautamäki kiittää.

Kuva: Seppo Salminen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa