Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa juhli SM2-luokan SM-kultaa Tampereen palkintopallilla

27.09.2016 / Jani Kekoni

Tampereen ympäristössä ajetussa Ralli SM-sarjan kuudennessa ja samalla sen päätösosakilpailussa alavutelainen, kolminkertainen Rallin Suomen mestari Teemu Asunmaa ja hänen luottokartanlukijansa Jonne Halttunen eivät jättäneet selityksille sijaa, kun he 11-vuotta vanhalla Subaru Impreza WRC STi N-ryhmäläisellä autolla saavuttivat SM2 eli ns. tuotantoautojen toiseksi korkeimman palkintokorokesijoituksen.
 
Aikaisemmissa viidessä osakilpailussa kaksikko naputteli R4-viritteisellä Subaru Impreza WRX STi autollaan tyylipuhtaat voitot joiden turvin Suomenmestaruus varmistui jo edellisessä Turun osakilpailussa. Näin päätösosakilpailussa panoksena oli vain nautinnon määrä ja sen maksimoimisessa Asunmaa ja Halttunen onnistuivat myös täydellisesti.
 
- Tampereen SM-ralli oli kiteytettynä riskitöntä hauskanpitoa kun vanhalla autolla kurvailtiin ilman minkäänlaisia menestymispaineita. Tuloskin oli ihan OK kun jälleen shamppanjaa päästiin suihkuttelemaan ja kieltämättä koko tiimillämme oli mahdottoman hauska viikonloppu, Asunmaa kertoo kisastaan.
 
- Kun kilpailukautta katsotaan taaksepäin niin sitä voidaan pitää erittäin hyvänä; Isompia virheitä saatikka muitakaan ongelmia ei matkaan mahtunut, joten kouluarvosana 10+ lienee kohdallaan. Iso kiitos tästäkin Suomen mestaruudesta kuuluu niin huolto- kuin kotijoukoille, yhteistyökumppaneille sekä Hannus' Rally Teamin päällikkö Hannu Lehessaarelle, jonka panosta Suomen mestaruutemme eteen ei voi kuin nöyrästi kiitellä, Asunmaa jatkaa.
 
Auto ja kilpailuluokka vaihtuu kaudella 2017?
 
Tampereen SM-rallin huoltoalueella sekä erikoiskokeilla katsojien keskuudessa vallitsi menevä puheenaihe, jonka mukaan tammikuussa käynnistyvälle uudelle kilpailukaudelle Asunmaa ja Halttunen vaihtaisivat kilpailuluokkaa rallin kuninkuus- eli ns. Superautojen luokkaan ja alleen he saisivat tämä hetken kilpailukykyisimmän auton.
 
- Ei se enää salaisuus ole, että olemme jo pitkään tehneet töitä tulevaa kilpailukautta silmällä pitäen ja edelleen sillä tiellä olemme.
Tavoitteenamme on päästä ajamaan kilpailujen voitoista modernilla Skoda Fabia R5 autolla, joten kyllä tässä toivottavasti luokan vaihto on edessä. Vielä kuitenkin työmaata riittää, mutta tähän saakka suunnitelma näyttää myös yhteistyökumppaneiden silmissä positiiviselta, Asunmaa avartaa suunnitelmiaan.
 
Tampereen SM-rallin SM2- eli ns. tuotantoautojen luokan voittoon ajoi Eerik Pietarinen ja yleiskilpailun ykkössijan nappasi Juha Salo, joka juhli huikean uransa järjestyksessään kymmenettä Rallin Suomenmestaruutta.
 
Lopputulokset SM Pirelli Ralli 2016, Tampere, SM2-luokka: Tuotanto-4, Top-5:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX,
1:04:14,5
2. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi, +26,6sek
3. Olli Lahti & Jarno Ottman, Mitsubishi Lancer Evolution X, +1:06,5sek
4. Antti Selivaara & Jan Lönegren, Subaru Impreza WR STi R4, +2:08,3sek
5. Juha Koljonen & Mikko Tuhkanen, Mitsubishi Lancer Evolution X, +3:20,3sek
 
Rallin SM-pisteet EPÄVIRALLISET loppupisteet 2016: 6/6 osakilpailua:
SM2-luokka: Tuotanto-4, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, 164,5 pistettä
2. Juha Koljonen, 98 pistettä
3. Ville Hautamäki 85,5 pistettä
4. Antti Selivaara, 70 pistettä
5. Eerik Pietarinen, 37½ pistettä
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa