Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Järvinen Subaru Imprezalla SM2-luokkaan!

06.11.2016 / Jani Salonen

Teiskon urheiluautoilijoita edustavan Tommi Järvisen ura rallin SM-sarjassa saa jatkoa. Mies ilmoittaa yllättäen jättävänsä kaksivetoiset taakseen ja siirtyy nelivetoisten autojen pariin SM2-luokkaan.

– Uskokaa tai älkää, mutta lopettaminen oli “fifty-sixty” tilanteessa. Uran jatkaminen ei tuntunut enää mielekkäältä SM3-luokassa, vaikka käytössä ollut Citroen saatiin tiimin kanssa juuri sellaiseksi, mitä voi vain toivoa. Ajatuksena kolmas vuosi toistuvin kuvion ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä. Luonteeltani kaipaan uusia haasteita, vaikka tiedän, että vauhti kovatasoisessa luokassa olisi edelleen piisannut nuorempien harmiksi.  Näin ollen luokanvaihtoruletti sai alkunsa ja nyt voin katsoa Ylen kisakoosteiden sijaan tulevaisuuteen, kommentoi Järvinen uusinta siirtoaan.

Järvinen ilmoittautuu SM- sarjaan taustajoukkoineen omalla kalustolla ja ajaa Rallybaronille tiimipisteitä. Suurimmat muutokset nähdään kilpailukalustossa sekä sen sisällä.

Mies nähdään Subaru Impreza WRX STi -auton ratissa ja kartanlukijaksi nuottia miehen vierelle istuu tulkitsemaan Teijo Heikura. Tavoitteita Järvinen ei tulevalle kaudelle halua asettaa. Kokenut rallikuljettaja tietää, että huipputuloksiin vaaditaan muutakin kuin onnea.

Etuvetoisista nelikkoihin hyppääminen ei ole tunnetusti helpointa omaksua, varsinkaan kun kokemus näistä rajoittuu yhteen VIP-autokeikkaan. Podium sijoituksista voidaan Järvisen mukaan taistella ja kauden edetessä katsotaan asetelmaa sillä silmällä, ettei mestaruushaaveita unohdeta.

– Luotto omaan tekemiseen on se mistä aina puhun. Ilman sitä ei tässä tilanteessa oltaisi ja jatkan samalla tiellä, tuli mitä tuli. Mieli tekisi samantien ladata ilmoille, että mestaruudesta lähdetään ajamaan, mutta annetaan sen tällä kertaa olla. Ehkä se tulee tällä kertaa sieltä ilman uhoa, Järvinen sanailee pilke silmäkulmassa.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa