Facebook Twitter Email Pinterest

Mikkelissä ajetaan helmikuussa SM-rallia jo viidennentoista kerran!

17.11.2016 / Minna Hänninen

Mikkelin Urheiluautoilijat ry:lle on viidennentoista kerran peräkkäin myönnetty oikeus järjestää yleisen SM-Rallin osakilpailu Mikkelissä ja sen lähiympäristössä tulevan helmikuun 17.ja 18. päivä.

Tapahtuma on yksi alueen suurimmista ja kansainvälisimmistä talvitapahtumista – esimerkiksi vuoden 2016 kilpailussa oli edustettuna 14 eri kansallisuutta ja tulevan talven kisasta pyritään tekemään vähintään yhtä kansainvälinen tapahtuma. Tapahtuman yhtenä pääyhteistyökumppanina toimii edellisten vuosien tapaan Osuuskauppa Suur-Savo / Sokos Hotel Vaakuna.

Reitti on edellisvuoteen verrattuna 90% uusiutunutta ja se suuntautuu Mikkelistä katsoen jokaiseen väli-ilmansuuntaan. Lauantain erikoiskokeiden ja huoltotaukojen sijoittuminen mahdollistaa myös lapsiperheiden ennättämisen katsomaan useampaa erikoiskoetta päivän aikana. Erikoiskokeita ajetaan kaikkiaan 9, perjantaina 2 ja lauantaina 7, kilometrejä reitissä kaikkiaan hieman vajaat 130 kilometriä.

Kaikki erikoiskokeet ovat kertaalleen ajettavia, vain kaksi on tismalleen samat kuin vuoden 2016 kilpailussa. Tässä muodossa aiemmin ajamatonta tieosuutta on mukana 27 km, ja noin 120 kilometriä on uutta pätkää” reittijohtaja Jari Jakonen kertoo ja lisää ”kilpailun reitti kokonaisuudessaan tullaan julkistamaan tammikuun puolen välin paikkeilla

Yleisölle järjestetään sopivia katselupaikkoja kaikkien erikoiskokeiden yhteyteen – parkkipaikkoineen ja makkaranmyyntipisteineen. Erikoiskokeiden yleisöpisteistä vastaavat lukematon määrä vapaaehtoisia, joita ovat ajettavan alueen omat toimijatahot, seurat, yhteisöt ja yhdistykset.

On todella hienoa miten hyvin sitoutunutta ja motivoitunutta porukkaa meillä tässä on mukana talkoilla touhuamassa” kilpailujohtaja Tomi Jääskeläinen tyytyväisenä toteaa ja jatkaa ”paljon on työtä jo tehty, paljon on vielä edessäpäin, mutta järjestelyt ovat hienolla mallilla ja innolla odotellaan helmikuuta saapuvaksi.

Kilpailun huoltoparkki sijoittuu tuttuun paikkaan, Mikkelin Ammattikorkeakoulun hallinnoimalle alueelle ja toriparkki toimii autojen Parc Férme -alueena.

Mikkelin osakilpailu on muuten ainutlaatuinen tältäkin osin – kilpa-autot saavat olla yötauolla sisätiloissa. kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hulkkonen ja lisää Haluamme välittää suuret kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille tahoille jotka tämän upean tapahtuman Mikkelissä mahdollistavat

Raviradan yleisöerikoiskokeena ajattava Super EK ajetaan tulevanakin vuonna parilähtönä. Tuttu silta on paikoillaan, luvassa siis lennokasta menoa – hyppyineen, mutkineen, kaikkineen. Oman haasteensa tekemiselle muodostaa raviradan alueella käynnissä olevat muutostyöt ja rakentaminen, alue muuttuu päivittäin. Muuttuneet järjestelyt tullaan ottamaan tarkasti huomioon, kun mietitään tapahtumaan liittyviä yksityiskohtia.

Vuoden 2017 oheisohjelmassa panostetaan asioihin jota ei ole takuulla ennen Mikkelissä nähty, saati kuultu! Oheisohjelman yhtenä osana tullaan näkemään hyvin harvinaisen auton näytösajo - B-ryhmän Superauto Audi Quattro E2 600hv.

Kuva:Tarja Lipsanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa