Facebook Twitter Email Pinterest

Kaupunginjohtaja Riihimäki-rallin suojelijaksi

22.12.2016 / Pekka Virtanen

Riihimäki-rallin komeaan ja pitkään historiaan liittyy erilaisia perinteitä, joista osaa noudatetaan myös tulevassa SM-rallissa. Yksi perinteistä on se, että kaupunginjohtaja toimii kaupunkinsa nimikkorallin suojelijana. Riihimäen uusi kaupunginjohtaja Sami Sulkko jatkaa mielellään perinnettä.

Riihimäen Urheiluautoilijat järjestää rallin nyt jo 41. kerran. Ensimmäisen kerran Riihimäki-ralli ajettiin vuonna 1960 – vaikka RiiUA syntyi vasta pari vuotta myöhemmin. RiiUA:n rallin perinteisiin on kuulunut se, että se on ajettu pääsääntöisesti talvella, ja silloin rallin nimi on aina ollut Riihimäki-ralli.

Pari kuukautta Riihimäen kaupunginjohtajana toiminut Sami Sulkko pääsee nyt ensimmäisen kerran perehtymään lähietäisyydeltä ralliautoiluun. Punkaharjun kunnanjohtajana toimiessaan ralli tuli Sulkolle tutuksi Toyotan uuden MM-rallitallin kuljettajaksi juuri nimetyn Juho Hännisen myötä.

Sami Sulkko otti ilolla vastaan kilpailunjohtaja Timo Rintakosken ja reittijohtaja Riku Bitterin esittämän pyynnön toimia SM-Riihimäki-rallin suojelijana, onhan Riihimäki ollut mukana nimikkorallissaan lähes koko rallin yli 50-vuotisen historian ajan.

– Lupaudun mielelläni suojelijaksi. Riihimäki-ralli on kaupungille tärkeä tapahtuma imagollisesti ja taloudellisesti, ja on kiinnostavaa seurata lähempää sen järjestelyjä. Toivotan jo tässä vaiheessa menestystä tapahtumalle – tehdään yhdessä hieno ralli, joka houkuttelee tänne yleisöä kauempaakin, summasi Sami Sulkko.

Kun kaupunginjohtaja kertoi rallidelegaatiolle, että ei ole ollut koskaan ralliauton kyydissä, asia luvattiin korjata mahdollisesti jo tulevan talven aikana.

Riihimäen Urheiluautoilijat viettää toukokuussa 55-vuotisjuhlia työn merkeissä järjestämällä SM-rallin. Ralli alkaa kolmella Hausjärvellä ajettavalla erikoiskokeella. Ennen Riihimäellä olevaa huoltotaukoa kilpailijat ajavat varuskunnan yleisöerikoiskokeen kahteen kertaan. SM-pisteiden lopullinen kohtalo päätetään kolmella Lopella ajattavalla EK:lla.

Ennen Riihimäki-rallia SM-sarjassa ajetaan kolme talviosakilpailua. Riihimäen jälkeen SM-pisteistä ajetaan vielä Kouvolassa, Uudessakaupungissa ja Tampereella.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa