Facebook Twitter Email Pinterest

Moninkertaisen suomenmestarin Juha Salon uusi kartanlukija on Jarno Ottman

09.01.2017 / Saloracing

Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon vierelle Peugeot 208 T16 R5 -ralliautoon istuu tänä vuonna uusi kartanlukija. Marko Salmisen siirryttyä japanilaisen Takamoto Katsutan autokuntaan, Salolle nuotteja rallin SM-sarjan avausosakilpailusta Arctic Lapland -rallista alkaen lukee Jarno Ottman.
 
Rallin SM1-luokan hallitseva ja lajin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo aloittaa alkavalla kaudella yhteistyön Jarno Ottmanin kanssa. Kuusi vuotta Salon kartanlukijana toiminut Marko Salminen siirtyy japanilaisen Takamoto Katsutan kartanlukijaksi.
 
Uuden kokeneen kartanlukijan löytäminen ei ollut helppo tehtävä.
 
- Jarnon (Ottman) nimi tuli onneksi nopeasti mieleeni. Hän asuu Etelä-Suomessa Hyvinkäällä ja on kovissa kyydeissä istunut kokenut kartanlukija. Rohkenin kysymään ja onnekseni mies oli vapaana. Yhteistyömme alkuvaiheessa tapahtuviin nuottitreeneihin on iso apu, että Jarno asuu samalla seudulla, Salo muistuttaa.
 
Jarno Ottman on luotsannut eri kuljettajia rallin kansallisissa kisoissa ja lajin SM-sarjassa jo 17 vuoden ajan. Hänen mielessä pyöri jo kartanlukijauran lopettaminen, mutta Salon soitto sai mielen muuttumaan.
 
- Kuljettaja ja auto ovat minulle uutta, muut rallin SM-sarjan olosuhteet ovat jo vuosien varrelta tuttuja. Olin jo lopettamassa, mutta tällaista mahdollisuutta en halunnut missään nimessä sivuuttaa.
 
Virtaa on nyt vaikka muille jakaa.
 
- Olen tuntenut Juhan jo muutaman vuoden ajalta ja tulen hänen kanssaan hyvin juttuun. Mestaruudet ja rallin yleiskilpailun voitot  
kiinnostavat. Vaikea olisi ollut ei sanoa, Ottman hymyilee.
 
Kaksikon ensimmäinen yhteinen kilpailu on reilun kahden viikon kuluttua Rovaniemellä ajettava SM-rallikauden avaus Arctic Lapland -ralli, jonka Juha Salo on voittanut jo kuudesti.
 
- Kuudet poronsarvet ovat jo hyllyssä, ja tulevassa kisassa Jarnolle haetaan niitä ensimmäisiä. Ei meillä muuta tavoitetta ole kuin voittaa ja uusia SM1-luokan Suomen mestaruus. Haaste on tänä vuonna kovempi kuin moneen vuoteen. Uutta kalustoa ja kuljettajia on viivalla, kisa tiivistyy ja se on SM-sarjankin kannalta vain hyvä asia.
 
Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa