Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Hatakka uudella Opel Motorsportin autolla Ralli SM -sarjaan

23.01.2017 / Jarno Saari

Tammikuun viimeisenä viikonvaihteena ajettava Rovaniemen Arctic Ralli avaa kotimaisen arvosarjan eli Ralli SM-kauden. Avauskilpailuun ilmoittautui peräti 152 autokuntaa, joten ralliautoilun voi todeta voivan oikein hyvin Suomen kansallisella tasolla.
 
Yksi mielenkiinnon kohde kaksivetoisten autojen puolella on imatralaisen 20-vuotiaan Tommi Hatakan uusi kilpailukalusto, Opel Adam R2-kilpuri, jonka on uunituore Opel Motorsportin valmistama tehdasauto.
 
Kyseessä on järjestyksessään toinen Suomeen saapunut kyseinen ralliautomalli. Hatakan käsiin tullut peli oli täysin ajamaton yksilö, ja se tulee olemaan ainoa laatuaan kauden avauskisassa Tunturirallissa.
 
- Kovasti odotettu auto saapui Suomeen jouluviikolla. Sen jälkeen siihen on tutustuttu ahkerasti. Takana on nyt monta testipäivää yhteensä kolmelta treenijaksolta, kertoi Hatakka tyytyväisenä.
 
- Tottakai uusi ralliauto tuo aina virtaa koko tiimille. Ja onhan se todettava, että tämä on paras ja nopein auto, jolla olen ajanut.
 
- Opelin tehdassäädöt tuntuivat tosi hyviltä myös talvikelille, joten ei meillä ollut syytä suuremmin hakea uusia asetuksia, Hatakka jatkoi.
 
Nuorukainen lähtee toiveikkaana mukaan kovatasoiseen SM3-luokkaan ja kartanlukijana toimii viime vuoden tapaan mikkeliläinen Henri Arpiainen.
 
- Hyvin on kuljettaja päässyt sinuiksi uutukaisen kanssa. Kaikki on kaluston ja huollon osalta kunnossa. Testeissä saatiin myös vahvistus, että millä renkaalla lähdemme kilpailemaan Rovaniemelle, summasi kartturi Arpiainen.
 
Ohjauspyörän taakse asettuva kuljettajalupaus on vielä maltillisen harkitseva, kun puhutaan kauden tavoitteista:
 
- Viime kaudella päästiin parhaimmillaan sellaiseen vauhtiin, jolla kamppailtiin viiden kärkeen. Nyt täytyy tietenkin parantaa, joten 
podium-taisteluihin pitää yltää. Vauhdin nostaminen on nyt yksi tärkeä asia, joten luokan pohja-aikavauhti täytyy saavuttaa alkukaudella, Tommi Hatakka ennakoi.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa