Facebook Twitter Email Pinterest

Alex Forsström TGS:n Skoda Fabia R5:lla rallin SM-sarjaan

03.02.2017 / Marko Mäkinen

Nuori rallilupaus Alex Forsström, 20, ja kartanlukija Markus Määttänen osallistuvat talvikauden Ralli SM -sarjan osakilpailuihin Toni Gardemeisterin TGS (Toni Gardemeister Sports) -tiimin Skoda Fabia R5 -kalustolla. Forsström ajaa Mikkelin SM Vaakuna- ja Kuopion Tahko SM-rallit Kalle Rovanperän tallikaverina.

Forsström odottaa Mikkelin SM-rallia ja nelivetodebyyttiään innolla.

- Huippuauto ja huipputiimi. Ihan törkeän siistiä. Iso hatunnosto kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana ja mahdollistaneet tämän. Kieltämättä nyt on aika hyvä fiilis lähteä vetämään, Forsström hymyilee.

Mikkelin SM Vaakuna-ralli on nuorelle rallikuljettajalle vasta uran kolmas yleisen luokan SM-tasolla. Forsström sanoo, että hän ei vielä tiedä mitä kisasta odottaa.

- Ajan kilpailuviikon keskiviikkona ensimmäiset testit Skodalla. Toivotaan, että testeissä saan hyvän tuntuman autoon. Mikkeliin lähdettäessä pääasia on, että saisin mahdollisimman paljon hyviä EK-kilometrejä nelivetokokemusta.

- Ja jos ajo alkaa tuntua hyvältä niin mikäs siinä. Painetaan sitten kaasu pohjaan ja yritetään jossain kohtaa yrittää kiusata kokeneempia ennakkosuosikkeja.

Forsströmin tallipäällikkönä Mikkelissä ja Kuopiossa toimiva Toni Gardemeister on mielissään siitä, että TGS-tiimissä ajaa kaksi rallin nuorta suomalaista tulevaisuuden rallilupausta tallikavereina.

- Fiilikset ovat hienot, kun kaksi nuorta ja nopeaa rallilupausta ajaa tiimimme kalustolla rallin SM-sarjaa. Olen seurannut Alexin edesottamuksia Baltian rallisarjoissa ja olen vakuuttunut hänen taidostaan ajaa kovaa.

- Kysymyksessä on Alexin ensimmäinen ralli nelivetoautolla, mutta jos hän malttaa pitää päänsä kylmänä eikä hölmöile niin uskon hänen olevan vauhdillisesti kärkeä lähellä ja kellottavan kilpailukykyisiä aikoja, Gardemeister toteaa.

Rallin seuraava SM-osakilpailu SM Vaakuna-ralli ajetaan 17.-18. helmikuuta Mikkelissä.

Kuva: Juha Forsström

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa