Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lappi ajaa 0-autoa Mikkelin SM-rallissa

10.02.2017 / Minna Hänninen

Mikkelin SM-rallin järjestäjien toiveet toteutuvat, sillä Tommi Mäkisen luotsaaman Toyotan MM-rallitiimin, TOYOTA GAZOO Racing WRT:n testikuljettaja Esapekka Lappi ja kartturi Janne Ferm saapuvat ensi viikolla ajettavaan SM Vaakuna-Ralliin, ja samalla kautta aikojen Suomen ensimmäiseen Baltic Rally Trophy -osakilpailuun, ajamaan 0-autoa.

”Tämä on rallillemme todella suuri arvostus, että saamme MM-tason kuljettajan mukaan siihen”, toteaa kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen ja jatkaa ”Olemme hyvin otettuja asiasta – tästä iso kiitos kaikille asian mahdollistaneille.” 

Mikkelin Urheiluautoilijoiden toive kansainvälisyydestä toteutui myös loistavasti, sillä Mikkelin maankuululla torilla tulee liehumaan 11 eri kansallisuuden liput, kun Mikkelin Urheiluautoilijoiden 15. peräkkäinen SM Vaakuna-Ralli starttaa perjantaina 17.2. 

”Kilpailijoiden joukossa on myös sellaisia kansallisuuksia joita ei Mikkelissä ole ennen nähty”, kertoo rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Hannu Hulkkonen ja lisää ”kilpailijoiden joukossa on myös jo lopettamispäätöksensä tehnyt huippukuljettaja Ari Vihavainen, joka on ralliimme osallistumista varten hankkinut ajokikseen jälleen oikean WRC-luokan auton, jota myös arvostamme suuresti”. 

Kilpailusta on tulossa hyvin mielenkiintoinen, ja varmasti hyvin tiukka, siitä pitää huolen yhdeksän savolaista erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan perjantaina 17.2. ja seitsemän lauantaina 18.2. Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe ajetaan yleisöerikoiskokeena Mikkelin Raviradalla jossa ensimmäinen kilpailijapari kiihdyttää reitille kello 19.15, oheisohjelma raviradalla alkaa jo kello 18.00. Lauantaina kilpailu jatkuu Mikkelin torilta kello 10.00 ja ensimmäinen auto on maalissa, torilla, n. klo 18.30. 

Mikkelin Urheiluautoilijat ry:n hallinnoima Leader-rahoitteinen hanke ”Valppaana liikenteessä – Vauhdilla voi verkostoitUA” on näkyvästi mukana Mikkelin alueen suurimmassa talvitapahtumassa, hanke on lähestynyt Mikkelin alueen 1.-2.luokkalaisia koululaisia vapaalipulla tulla katsomaan raviradan yleisöerikoiskoetta. ”Reilusti yli tuhat lippua on lähtenyt koululaisille matkaan” kertoo Hannu Hulkkonen ja jatkaa ”Hankkeen yhtenä tärkeimpänä pääpainopistealueena on lasten ja nuorten turvalliseen liikennekulttuuriin kasvattaminen – rallilipulla haluamme tarjota alueen lapsille ikimuistoisen elämyksen tällä saralla”.

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa