Facebook Twitter Email Pinterest

"Nyt on hauis kontrollissa" - kertoo laihialainen Niko Mäkinen kisaviikolla

13.02.2017 / Toni Lönnroos

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Mikkelissä. Avausosakilpailussa Arctic Lapland Rallissa Niko Mäkinen ja kartalukija Antti Haapala olivat parhaimmillaan jo kolmantena SM3-luokassa, mutta joutuivat keskeyttämään harvinaisen epäonnen vuoksi; vaihdekeppi meni poikki, eikä paikallisten palomiesten puusta veistämällä halolla voinut enää erikoiskokeelle kilpailumielessä lähteä. Nyt kaikki on kunnossa, Mäkisen Ford Fiesta R2 toimii kuin unelma ja rentoa taistelumieltä on ladattu koko Puistohulmin tiimiin. 

- Uusi vaihdekeppi on matkustellut kohti Laihiaa jo jonkin aikaa, mutta kilpailuviikolla se saadaan istutettua paikalleen. Korjattiin alkuun se katkennut, jotta päästään ajamaan testiä ennen kisaa. Pitää yrittää kontrolloida hauista että keppi kestää, Mäkinen naurahtaa.

Viime vuonna Mikkelin SM-rallissa sattunut kaato ei päätä vaivaa, tavoite on sama kuin Tunturissa, kolmen joukkoon pitää ajaa.

- Päästiin sen kaadon jälkeen kuitenkin ajamaan viime vuonna maaliin, eikä siitä ole mitään traumoja jäänyt, eli ei tarvitse lähteä jäniksenhäntää metsästämään Mikkelin pusikoista ennen kisaa.
Nyt on viivalla entistä enemmän kovia kuskeja, joten tulee olemaan kovan työn takana päästä tavoitteeseen. Siitä ei kuitenkaan tingitä, vaan ajetaan niin kovaa että päästään hyvään lopputulokseen. Kaikkemme annetaan!, Mäkinen päättää.

SM Vaakuna-Ralli starttaa torstaina testierikoiskokeella, perjantaina illalla ajetaan yleisöerikoiskoe Mikkelin raviradalla sekä yksi metsätaival ja lauantaina loput seitsemän erikoiskoetta, maaliin kilpailijoita odotetaan illansuussa kuuden jälkeen.

 
 
 
 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa