Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen Mikkelin kautta Muuramen rallisprinttiin - yleisöarvonta kartanlukijan työtehtävästä!

15.02.2017 / Jani Kekoni

Mikko Eskelinen kilpailee nyt viikonloppuna Mitsubishi Lancer WRC Step2 -autollaan niin Mikkelin ympäristössä ajettavassa SM Vaakuna-Rallissa kuin Muuramen Riihivuoressa kilpailtavassa rallisprintissä.
 
Tunturirallissa pettymyksellisen yhdeksännen sijan saavuttanut Eskelinen suuntaa luottokartanlukijansa Arto Kapasen kanssa Mikkelin yhdeksälle pikataipaleelle ja sen 127,23 erikoiskoekilometrille tarkoituksenaan nautiskella talvirallista ja mitata vauhtiaan kilpailun ehdottomaan tähtikuljettaja, toiseen jyväskyläläiseen ja 16-vuotiaaseen Kalle Rovanperään nähden.
 
Sen sijaan sunnuntaina Muuramen Riihivuoressa ajettavassa rallisprintissä Eskelinen on asettanut tavoitteekseen luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun palkintokorokesijoituksen. Erityisen huomioitavaa on, että hän haluaa antaa kokemuksen kilpailutoiminnasta yhdelle onnekkaalle, joka on osallistunut hänen Facebook ryhmässä (https://www.facebook.com/gtmikko) torstaihin klo 18 saakka avoinna olevaa arvontaan - Voittaja pääsee kilpailusuorituksessa nauttimaan WRC-autossa kartanlukijan työtehtävästä.
 
- Koska Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailu menee päällekäin toukokuisen SM-rallin kanssa niin en Arton kanssa voi siten ajaa kuin valikoituja sarjan osakilpailuja. Yksi niistä oli tammikuinen Arctic Lapland ralli ja toinen nyt Mikkelissä ajettava SM-ralli. Näin nyt edessä olevassa kilpailuviikonlopussa keskitymme nautiskelemaan ja vertailemaan vauhtiamme niin sarjan muita kantakuljettajia kuin vierailevia tähtiä kuten Kalle Rovanperään sekä kotikilpailuaan ajavaan Jari Ketomaahan, Eskelinen kertoo.
 
- Mikäli kilpailukalusto on SM Vaakuna rallin jälkeen kunnossa niin sunnuntaina kilpailen Facebook sivujeni arvonnan voittajan kanssa Muuramen Riihivuoren rallisprintissä. Kummallekin kilpailupäivälle ilmojen herra on luvannut poikkeuksellisen lämpösiä kelejä, joten erikoiskokeiden kunto on niin Mikkelissä kuin Muuramessa on varmasti erittäin haasteellisessa kunnossa. Pekka Pouta on luvannut jopa viittä lämpöastetta, joten kovapintaisen talvirallitien sijaan tulemme kilpailemaan lumipöperöillä ja pehmeällä tiellä. Näin ollen esiin kaivautuneessa hiekkaurassa olisi pysyttävä. Siitä huolimatta käy ihmeessä osallistumassa Facebook sivuillani arvontaan, joka ei edellytä minkäänlaista aikaisempaa kilpailukokemusta, Eskelinen jatkaa.
 
SM Vaakuna ralli käynnistyy perjantaina klo 19.15 Mikkeli raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja maaliin kilpailijoita odotellaan
lauantai-iltana klo 18 aikoihin. Sunnuntaina Muuramen Riihivuoressa kilpailu käynnistyy klo 11.
 
Lamborghini Super Trofeo Aasia ratasarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Malesian Kuala Lumpurin Formula 1 -radalla.

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa