Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Hatakalla edessä toinen koitos Opel Motorsportin R2-autolla

17.02.2017 / Jarno Saari

Imatralainen 21-vuotias Tommi Hatakka on yksi Ralli SM-sarjan uusista nimistä ja Hatakan tiimin osaamista täydentää kokenut mikkeliläinen kartanlukija Henri Arpiainen. Kaksikko lähtee menestymään viikonloppuna ajettavaan Vaakuna-ralliin, jonka reitti kiertelee Mikkelin ympäristössä.
 
SM-kausi käynnistyi tiimiltä epäonnisissa merkeissä, kun Opel Motorsportin valmistaman tehdasauton moottorivika keskeytti matkan Rovaniemen avauskisassa.
 
Sen jälkeen Opel Adam R2-kilpuria on huollettu ja korjattu jo kahteen otteeseen.
 
- Jossain vaiheessa näytti vahvasti siltä, että Mikkelin osakilpailuun osallistuminen on vaakalaudalla. Saimme uuden moottorin, jossa ilmeni häiriö parin testivedon jälkeen. Ei auttanut kuin lopettaa treenaaminen ja ottaa yhteyttä tehtaalle, Hatakka selvitti.
 
- Tiistaina saimme tilalle toisen voimanlähteen, joten auton huollosta vastaava Riku Sepän Team Dynamo on ollut enemmän kuin kiireinen tämän projektin parissa. Heidän työpanokselle täytyy antaa iso kiitos.
 
Tiimissä ei olla kallella kypärin, vaikka ylimääräistä vaivaa onkin riittänyt uuden ralliauton kanssa. Katse on tiukasti tulevassa ja tavoitteena on ajaa SM3-luokan kärjessä.
 
- Kyllä me luokkavoitto mielessä reitille lähdemme. Kovaa täytyy ajaa yltääkseen sinne kärkisijoille, mutta haaste otetaan vastaan. Avauskisassa saavutin SM-urani ensimmäisen pohja-ajan, joten se antoi lisää luottoa omaan tekemiseen, totesi Hatakka.
 
Vaakuna-ralli alkaa perjantaina klo 19 alkaen, jolloin illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Yötauon jälkeen lauantaina ajetaan täysi kilpailupäivä ja seitsemän pätkää. Maalijuhlallisuudet alkavat klo 18.30 jälkeen Mikkelin torilla.

Kuva: Tommi Hatakka Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa