Facebook Twitter Email Pinterest

Antti Selivaaralle SM2-luokan viitossijan pisteet Mikkelistä

21.02.2017 / Jarno Saari

Kauden toiseen Ralli SM -osakilpailuun, Mikkelin Vaakuna-ralliin oli ilmoittautunut SM2-luokkaan 20 autokuntaa, joka oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Niinpä Subaru-kuski Antti Selivaaralla ja kumppaneilla oli kovatasoista vääntöä luvassa.
 
Selivaaran ja kartanlukija Jani Salon tekemä työ nuotin kehittämiseksi alkoi kantaa hedelmää, joten nuotitusjaksolla kuljettajapari onnistui tekemään hyvää jälkeä.
 
Nuotituksen jälkeen illan pimeydessä ajettiin kaksi pikataivalta. Yötauolle siirryttäessä sijoitus (8:s) ei ihan vastannut kuljettajan odotuksia, mutta aikaerot olivat aivan kärkeä lukuun ottamatta pieniä.
 
- Pimeässä ajaminen ei oikein tuntunut luontevalta, mutta toinen päivä lähti sujumaan valoisalla paremmin. Päivähuoltoon tullessa sijoitus oli viides ja neljänteen oli matkaa vain 9 sekuntia, Selivaara kertasi.
 
Seuraava kolmen EK:n lenkki ei mennyt aivan yhtä hyvällä rytmillä kuin edelliset, mutta porilaisen sijoitus säilyi kuitenkin samana ja erotkin pysyivät maltillisina.
 
- Sitten lähdettiin kahdelle viimeiselle EK:lle, jotka molemmat ajettiin hämärässä. Ne eivät onnistuneet erityisen hyvin, näköjään nuo pimeässä ajettavat pätkät ei nyt jostain syystä tunnu onnistuvan.
 
- Kisassa oli paljon hyvää ja vähän huonoa. Kun kaikki natsaa, niin pätkäajat ovat täysin vertailukelpoisia. Tämän rallin tavoitteiden täyttymisen esteeksi tuli nuo pimeässä ajetut pätkät, jotka eivät onnistuneet odotusten mukaisesti.
 
- No, lopputulos kuitenkin luokan viides ja taas mentiin asioissa eteenpäin ja oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti Tahko-rallia, joka koittaa kolmen viikon kuluttua, Selivaara päätti.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa