Facebook Twitter Email Pinterest

Antti Selivaaralle SM2-luokan viitossijan pisteet Mikkelistä

21.02.2017 / Jarno Saari

Kauden toiseen Ralli SM -osakilpailuun, Mikkelin Vaakuna-ralliin oli ilmoittautunut SM2-luokkaan 20 autokuntaa, joka oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Niinpä Subaru-kuski Antti Selivaaralla ja kumppaneilla oli kovatasoista vääntöä luvassa.
 
Selivaaran ja kartanlukija Jani Salon tekemä työ nuotin kehittämiseksi alkoi kantaa hedelmää, joten nuotitusjaksolla kuljettajapari onnistui tekemään hyvää jälkeä.
 
Nuotituksen jälkeen illan pimeydessä ajettiin kaksi pikataivalta. Yötauolle siirryttäessä sijoitus (8:s) ei ihan vastannut kuljettajan odotuksia, mutta aikaerot olivat aivan kärkeä lukuun ottamatta pieniä.
 
- Pimeässä ajaminen ei oikein tuntunut luontevalta, mutta toinen päivä lähti sujumaan valoisalla paremmin. Päivähuoltoon tullessa sijoitus oli viides ja neljänteen oli matkaa vain 9 sekuntia, Selivaara kertasi.
 
Seuraava kolmen EK:n lenkki ei mennyt aivan yhtä hyvällä rytmillä kuin edelliset, mutta porilaisen sijoitus säilyi kuitenkin samana ja erotkin pysyivät maltillisina.
 
- Sitten lähdettiin kahdelle viimeiselle EK:lle, jotka molemmat ajettiin hämärässä. Ne eivät onnistuneet erityisen hyvin, näköjään nuo pimeässä ajettavat pätkät ei nyt jostain syystä tunnu onnistuvan.
 
- Kisassa oli paljon hyvää ja vähän huonoa. Kun kaikki natsaa, niin pätkäajat ovat täysin vertailukelpoisia. Tämän rallin tavoitteiden täyttymisen esteeksi tuli nuo pimeässä ajetut pätkät, jotka eivät onnistuneet odotusten mukaisesti.
 
- No, lopputulos kuitenkin luokan viides ja taas mentiin asioissa eteenpäin ja oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti Tahko-rallia, joka koittaa kolmen viikon kuluttua, Selivaara päätti.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa