Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo tähtää takaisin voittokantaan Tahkolla

07.03.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjassa SM1-luokan kakkospaikalta talvikauden viimeisen SM-osakilpailuun starttaava Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja  Jarno Ottman lähtevät Kuopion Tahkovuorelle taistelemaan yleiskilpailun voitosta. Tulevan viikonlopun Tahko SM-ralliin Salo valmistautui testaamalla Peugeot 208 T16 R5:n iskukykyä kahdella testitiellä Kanta-Hämeessä.

- Kokeilimme vain, että kaikki toimii parilla erityyppisellä testitiellä. Ja kaikki onkin OK. Uskon, että oma tekeminen ja rento ajaminen ovat ne avaimet, joilla pystymme Tahko SM-rallin voittamaan. Ja voittamaanhan tässä olisi pitänyt pystyä jo koko talvi. Olemme tällä hetkellä takamatkalla, mutta uskon että pystymme kauden mittaan kuromaan piste-eron vielä kiinni.

Sääennusteiden ja Tahkon alueella vallitsevan lumitilanteen perusteella kilpailijoille on lauantaina luvassa hieno perinteinen talviralli: lunta on paljon ja teitä reunustavat paksut lumipenkat.

- Alueen tiet ovat haastavia. Välillä on todella kapeata, mutta samalla nopeahkoa tietä. Katselin viime vuoden incar-videoita ja niissä ajoimme pitkiä pätkiä pehmeässä loskassa ihan täyttä. Jos lauantaina on pakkaskeli niin reitillä saa todella hienoja kyytejä.

- Kuulemma tämän vuoden reitillä on sama EK, jolla viime vuonna ajoin hankeen ja menetin pelin. Ainakin sille EK:lle pitänee tehdä tänä vuonna tarkempi nuotti, Salo hymyilee.

Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 106 EK-kilometriä. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Tahkovuoren Tahko Event Parkissa. Kilpailijat käyvät huollossa kaksi kertaa kisan aikana ja maaliin kilpailijoita odotellaan saapuvaksi Tahkolle kello 17.00 alkaen.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa