Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo tähtää takaisin voittokantaan Tahkolla

07.03.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjassa SM1-luokan kakkospaikalta talvikauden viimeisen SM-osakilpailuun starttaava Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja  Jarno Ottman lähtevät Kuopion Tahkovuorelle taistelemaan yleiskilpailun voitosta. Tulevan viikonlopun Tahko SM-ralliin Salo valmistautui testaamalla Peugeot 208 T16 R5:n iskukykyä kahdella testitiellä Kanta-Hämeessä.

- Kokeilimme vain, että kaikki toimii parilla erityyppisellä testitiellä. Ja kaikki onkin OK. Uskon, että oma tekeminen ja rento ajaminen ovat ne avaimet, joilla pystymme Tahko SM-rallin voittamaan. Ja voittamaanhan tässä olisi pitänyt pystyä jo koko talvi. Olemme tällä hetkellä takamatkalla, mutta uskon että pystymme kauden mittaan kuromaan piste-eron vielä kiinni.

Sääennusteiden ja Tahkon alueella vallitsevan lumitilanteen perusteella kilpailijoille on lauantaina luvassa hieno perinteinen talviralli: lunta on paljon ja teitä reunustavat paksut lumipenkat.

- Alueen tiet ovat haastavia. Välillä on todella kapeata, mutta samalla nopeahkoa tietä. Katselin viime vuoden incar-videoita ja niissä ajoimme pitkiä pätkiä pehmeässä loskassa ihan täyttä. Jos lauantaina on pakkaskeli niin reitillä saa todella hienoja kyytejä.

- Kuulemma tämän vuoden reitillä on sama EK, jolla viime vuonna ajoin hankeen ja menetin pelin. Ainakin sille EK:lle pitänee tehdä tänä vuonna tarkempi nuotti, Salo hymyilee.

Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 106 EK-kilometriä. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Tahkovuoren Tahko Event Parkissa. Kilpailijat käyvät huollossa kaksi kertaa kisan aikana ja maaliin kilpailijoita odotellaan saapuvaksi Tahkolle kello 17.00 alkaen.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa